نورپردازی

LOOK DIFFERENT

نورپردازی یکی از تجهیزاتی می باشد که جزء جدایی ناپذیرمعماری ست. یک کار نوری خوب در فضا ، به دیده شدن اشیاء کمک می کند. اگر این کار نوری در هر فضایی به درستی انجام شود می تواند زیبایی دو چندانی به آن بدهد. نورپردازی شامل نورپردازی داخلی ساختمان ، نمای ساختمان، نورپردازی محوطه و استخر و همچنین نورپردازی مخفی برای کابینت آشپزخانه می باشد که هر کدام از آنها علاوه بر زیباییی محیط کاربردی هم هستند.

المان میان متن

نورپردازی باید متناسب با محیط انجام شود. اینکه یک معمار بتواند با توجه به محیط به بهترین نحو ممکن از نورطبیعی یا مصنوعی برای محیط استفاده کند نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد. در گذشته از نور صرفا برای دیدن اشیاء و روشن شدن فضا بهره می بردند؛ اما امروزه معماران با استفاده از نور در فضاهای مختلف مثل فضای داخلی ساختمان ، نمای ساختمان و لندسکیپ می توانند طراحی های فوق العاده زیبا و خلاقانه ایی را ایجاد کنند.

انواع نورپردازی

نورپردازی به صورت کلی شامل نور طبیعی و نورمصنوعی است.استفاده از نور طبیعی بیشتر در طراحی داخلی ساختمان معنا پیدا می کند و معمولا یکی از مهمترین بخش در زمان طراحی نقشه ساختمان محسوب می شود. معمولا معماران سعی می کنند طراحی نقشه ساختمان را به گونه ایی انجام دهند که حداکثر بهره را ار نور طبیعی ببرند و در کنار آن از نور مصنوعی برای زیباتر کردن فضا استفاده می کنند. البته باید توجه داشت که برای استفاده از نور طبیعی در معماری ما باید به کاربری ساختمان و شرایط اقلیمی منطقه نیز توجه داشته باشیم. از آنجا که نور خورشید به حرارت تبدیل می شود استفاده از نور طبیعی در اقلیم های سرد و گرم متفاوت است.

نور طبیعی در ساختمان شامل نور شمالی،نور جنوبی، نورشرقی، نور غربی و نور از بالاست. که بسته به موقعیت دسترسی زمین و یا سبک طراحی نما از هر کدام از انواع نورگیری استفاده می شود. ساختمان هایی که جنوبی هستند از لحاظ نورگیری و استفاده از نور طبیعی بهترین نورگیری را دارند و به همین دلیل دارای ارزش بالاتری هستند. اما نور مصنوعی علاوه بر دکوراسیون داخلی در جاهای دیگر نیر مفهوم پیدا می کند. در ادامه بیشتر به نورمصنوعی می پردازیم.

نورپردازی مصنوعی در فضای شهری

نورپردازی به چهار نوع تقسیم می شود که بهتر است با آن ها آشنا شوید.

  • نور کار: در این نوع خاص، نور به یک قسمت مشخص تابانده می شود و هدف از این نوع نورپردازیها انجام دادن یک فعالیت خاص و کاری می باشد.
  • نور محیط: برای محیط هایی مانند سالن یا آشپزخانه یا هر محیط دیگری نور باید به اندازه ای باشد که بتوان اشیا را به خوبی دید.
  • نور متمرکز: این نور به طور عمدی بر قسمت خاص و یا بر روی شی مشخصی مثل تابلوی هنری می تابد.
  • نور زینتی: این نمونه برای زیبا سازی محیط استفاده می شود. از این نور برای زیبایی بخشیدن به مکان مشخصی استفاده می شود. نورهای زینتی معمولا در مرکز اصلی محیط قرار می گیرد. مثلا استفاده از لوسترها نمونه ای از نورپردازی زینتی می باشد.

نورپردازی فضای پذیرایی انواع نورپردازی شهری

کاربرد نورپردازی مصنوعی درمکان های مختلف

استفاده از نورپردازی در مکان های مختلف باعت زیبایی بیشتر این فضا ها می شود. مکان های متفاوتی از منزل وجود دارد که به نور احتیاج دارند. شما می توانید با استفاده از نور درست و رعایت اصول درست استفاده از نور، فضایی خاص و بی نظیر را خلق کنید. البته استفاده غیر اصولی و نابجا از نور می تواند به زیبایی لطمه وارد کند.

نورپرداری داخلی ساختمان

نور در دکوراسیون امروزی جایگاه ویژه ایی دارد چرا که انجام نورپرداری مناسب دکوراسیونی خیره کننده را ایجاد می کند. اما هر مکانی نیاز به اصول طراحی خاصی برای نورپردازی دارد. مثل سالن پذیرایی، آشپزخانه ،اتاق خواب و حمام که در هر کدام از آنها نیاز به رعایت اصول مربوط به خود را دارد.

نورپردازی نمای ساختمان

یکی از مواردی که استفاده درست از نور در آن لازم است در نمای ساختمان است. نورپردازی نما جذابیت نمای ساختمان در شب را دو چندان می کند. و تاثیر زیادی در شاخص شدن ساختمان دارد. استفاده از نورپردازی متناسب با نما در ساختمان های تجاری و تفریحی اهمیت بیشتری پیدا می کند چون علاوه برزیبایی ،شاخص شدن ساختمان در بین دیگر بناها باعث جذب بیشتر مشتری هم می شود.

نورپردازی نمای ساختمان زیبا و شیک نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای کلاسیک فوق العاده شیک نورپردازی نمای ساختمان

چند نکته در مورداستفاده از نوردر نمای ساختمان

هدف از نورپردازی نمای ساختمان شاخص کردن بخشی از نماست به گونه ایی که بینده توجه اش به آن بخش بیشتر شود. اما این کار نباید به گونه ایی انجام شود که باعث آزار چشم ببننده شود. بنابراین بهتر است از رنگهایی استفاده شود که باعث آزار ببینده نشود. رنگهایی مثل آبی و سفید رنگهای پرطرفدار در نما هستند. نکته دیگر اینکه در نورپردازی نما، منبع نوری بهتر است مخفی باشد مگر در موارد خاص . همچنین نور باید با متریال های به کار رفته در نما هماهنگی داشته باشد.

نورپردازی محوطه

در نور پردازی محوطه نمی توان یک قانون کلی را بیان کرد و استفاده از نور بستگی زیاد به نوح کاربری آن فضا دارد. کاربری محوطه است که مشخص می کند از چه نوع نور پردازی با چه شدت نور و درجه بخش استفاده شود. اگر استفاده از نور برای یک ویلای شخصی و یا محوطه یک منزل مسکونی باشد؛ حتما باید توجه شود که میزان و شدت نور به گونه ایی باشد که از ایجاد مزاحمت برای همسایه های مجاور نداشته باشد. اما اگر نور پردازی برای یک محوطه عمومی و یا تالار و … باشد می توانید از نور با شدت بیشتر و درجه بالاتری استفاده کنید.

نورپردازی با سبک های مختلف و استفاده از تجهیزات نوری متفاوت انجام می شود که ار آنها می توانید برای طراحی دیوارها ، مسیر عبور در ویلاها ، پله ها و راهروها ، درختچه هاو درختان، آبنما و فوراه ها استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که میزان مصرف برق نیز مهم است .پس طراحی و تجهیزات مصرفی باید به گونه ایی انجام شود که حداقل میزان مصرف برق را داشته باشیم.

نورپردازی در محوطه فقط برای زیبایی انجام نمی شودبلکه می توانداز نظر امنیتی نیز امنیت ساختمان را بالا ببرد چرا مه نقاط تاریک و کم نور احتمال وقع جرم را بالا می برد.همچنین نورپردازی مسیر عبورها نیز می تواند از زمین خوردن و آسیب جسمی به افراد جلوگیری کند.

نور پردازی استخر

یک بخش که در اکثر باغ ویلاها و یا طراحی فضاهای سبز و لندسکیپ ها در نظر گرفته می شود استخر است. نورپردازی استخر راه حل فوق العاده ایی برای زیباسازی  استخرهای شخصی و آبنماهاست. نورپردازی می تواند شامل خود استخر و یا دیگر الحاقات استخر باشد. تجهیزات نوری را می توانید در کف و دیواره استخر، پله های منتهی به استخر و در استخرهای سرپوشیده در دیواره ها و سقف استخر به کار ببرید. اگر استخر شما دارای آبنما هم باشد استفاده از نور در آبنما باعث ایجاد فضایی زیا و رویایی می شود