5/5 امتیاز از (2 رای )

نمای نئوکلاسیک یک نوع پوسته زیبا بر روی ساختمان های نوین است. قدمت این سبک به نیمه دوم قرن هجدهم میلادی می رسد. لازم به ذکر است که این نوع سبک الهام گرفته از ترکیب دو سبک روم باستان و یونانی می باشد. در ادامه نگاهی مختصر به سبک نئوکلاسیک داشته و با ویژگی های خاص سبک نئوکلاسیک بیشتر آشنا می شوید پس با ما همراه باشید.

طراحی ساختمان به سبک نئوکلاسیک

طراحی ساختمان به سبک نئوکلاسیک

5/5 امتیاز از (2 رای )

نگاهی مختصر به سبک نئوکلاسیک

بهتر است بدانید نئو به معنای جدید بوده و قسمت دوم آن نیز از سبک کلاسیک الهام گرفته شده است. به نوعی می توان گفت این سبک طراحی نمای ساختمان به سبک کلاسیک بسیار نزدیک است و شباهت هایی با آن دارد. در واقع به نوعی می توان گفت این سبک یک گرایش نوین به سبک کلاسیک و احیای آن در زندگی معاصر است. لازم به ذکر است که این نوع نما در مقایسه با نمای کلاسیک بسیار ساده تر می باشد. در واقع نمای نئوکلاسیک از سمبل ها و فرم های شاخص دوران کلاسیک بهره می برد اما در تزیینات و جزییاتی که در این سبک وجود دارد را کمتر استفاده می کند.

بد نیست بدانید سبک نئو کلاسیک در واکنش به باروک و روکوکو در قران هجدهم میلادی خلق شد. همچنین این نوع سبک برای اولین در ایران با استقبال ناصرالدین شاه قاجار مواجه شد. در واقع ناصر الدین شاه در قرن نوزدهم میلادی در سفرهای مکرر خود به اروپا با این سبک آشنا و آن را وارد ایران کرد. این سبک در دوره ظهور با استقبال بی نظیر افراد مواجه شد، زیرا به سبک کلاسیک بسیار نزدیک بود

نمای ساختمان با متریال سنگ

نمای ساختمان با متریال سنگ

آشنایی با ویژگی ها خاص نمای نئوکلاسیک ساختمان

بهتر است بدانید نمای نئوکلاسیک از ویژگی های خاصی برخوردار می باشد که به صورت مختصر با هر کدام از آن ها آشنا خواهیم شد. لازم به ذکر است که از این نوع سبک جهت برآورده شدن نیازهای مدرن و معاصر ساکنان استفاده می شود. در نماهای نئوکلاسیک برجسته کاری ها در درون قاب قرار گرفته اند ونسبت به سبک کلاسیک مسطح تر هستند. به عبارتی در این نوع طراحی از حاشیه های زینتی استفاده شده و برجسته کاری ها درون حاشیه های زینتی قرار دارد. لازم به ذکر است که قرار گرفتن این المان ها در داخل حاشیه های زینتی نمای فوق العاده زیبایی را خلق می کنند.

از دیگر ویژگی شاخص در نمای نئوکلاسیک این است که المانها به صورت مجزا و مستقل هستند و با طرح ها و المان های دیگر ادغام نمی شوند. به نوعی می توان گفت هر کدام از این برجستگی ها به صورت مستقل تکمیل کننده نمای ساختمان هستند. همچنین از دیگر ویژگی های بارز و قابل توجه این نوع سبک معماری این است که در آن از برج و گنبد استفاده نشده است و به نوعی می توان گفت جایی برای آن ها در این سبک وجود ندارد. در سبک های نئوکلاسیک به راحتی و از قسمت پایین می توان علائمی چون سقف های افقی و مسطح را مشاهده کرد. یکی از ویژگی های مهم و ایده آل این سبک این است که دارای سبکی همچون معبد است.

شناخت ویژگی های نمای نئوکلاسیک

شناخت ویژگی های نمای نئوکلاسیک

نمای ساختمان چند طبقه

نمای ساختمان چند طبقه

دیگران مشاهده کردند : 40 طرح جذاب و فوق العاده نمای مدرن 

شناخت ویژگی های نمای نئوکلاسیک

در نمای نئوکلاسیک معماران و طراحان از اضافه کردن جزئیات و تزئینات به طور قابل توجهی جلوگیری می کنند. در واقع در این سبک سعی می شود نما را ساده طراحی کنند. به نوعی می توان گفت سادگی یکی از ویژگی های مهم سبک نئوکلاسیک محسوب می شود. همچنین در طراحی این سبک باید نمای ساختمان ها هم سطح و بسیار طویل باشند. لازم به ذکر است که محیط داخلی ساختمان هایی که از این نوع نما استفاده می کنند در بیشتر موارد از چند ستون و ردیف تشکیل شده است. استفاده از باغ هایی به شکل ها و الگو های هندسی در اطراف نما هایی که طرح نئوکلاسیک دارند نیز بسیار رایج و کاربردی می باشد. در واقع در این نوع سبک برای زیبایی هر چه بیشتر نما سعی می کنند در اطراف ساختمان از باغ هایی خاص استفاده شود.

نمای ساختمان به سبک نئوکلاسیک

نمای ساختمان به سبک نئوکلاسیک

نمای ساختمان با استفاده از سنگ

نمای ساختمان با استفاده از سنگ

همچنین پنجره ها و درب ها در این نوع نماها به گونه ای ساخته می شوند که با یکدیگر سازگاری و هم خوانی داشته باشند. این نوع سازگاری، فضایی زیبا و بی نظیر را در نمای ساختمان ایجاد می کند. از دیگر ویژگی های مهم این نوع نما منظم بودن ظاهر آن است. همچنین وجود سردرهای بزرگ و شیک از دیگر نشانه های خاص برای این نوع نما محسوب می شود. لازم به ذکر است که در نماهای نئوکلاسیک معمولا از یکسری ستون های مستقل و بلند استفاده شده است که دارای ارتفاعی برابر با ساختمان ها هستند.

منطم بودن نما از ویژگی های سبک نئو کلاسیک

منظم بودن نما از ویژگی های سبک نئو کلاسیک

بهتر است بدانید که در این نوع سبک بیشتر از مصالح ساختمانی سنتی همچون آجر، چوب و سنگ استفاده می شود. بهتر است بدانید یکی از ویژگی های خاص این نوع سبک تقارن است که به نوعی آرامش، سکون و ثبات را به بهترین شکل القا می کند. همچنین در بیشتر موارد برای خلق فضایی زیبا و بی نظیر از رنگ های روشن برای این نوع نماها استفاده می شود. ابعاد بزرگ ساختمان ها و خطوط مرتب و زیبا، داشتن نقطه کانونی و جزئیات به سبک یونانی از دیگر ویژگی های خاص این نوع نما به شمار می آیند.

طراحی نمای ساختمان به سبک نئوکلاسیک

طراحی نمای ساختمان به سبک نئوکلاسیک

نمای ساختمان دو طبقه

نمای ساختمان دو طبقه

دیگران مشاهده کردند :40 طرح شیک و بی نظیر نمای کلاسیک ساختمان

ویژگی های نمای نئوکلاسیک به صورت خلاصه

  • ظاهری منظم و ساده در طراحی نما
  • استفاده از سردرهای زیبا و بزرگ
  • برج و گنبد جایی در طراحی نئوکلاسیک ندارد.
  • سبکی کلاسیک با پوسته ایی مدرن است.
  • از ستون های بلند بخصوص به سبک دوریک استفاده می شود.
  • در طراحی دیوار ها از شکل های هندسی به شیوه یونانی استفاده می شود.
  • برجسته کاری ها معماری در این سبک مسطح است.
  • درب ها و پنجره ها با هم همخوانی و سازگاری دارند.

نتیجه گیری

در این مقاله به توضیح درباره طراحی نما به سبک نئوکلاسیک پرداخته و شما را با این سبک آشنا کردیم. آشنایی با انواع مختلف طسبک طراحی نما به شما کمک می کند سلیقه خود را بشناسید اما در نهایت لازم است با توجه به نظرات کارشناس طراح نمای خود سبک نمای خود را انتخاب کنید.