قیمت نقشه ساختمان

قیمت نقشه ساختمان  در سایت خانه معمار باتوجه به قدرت خرید مشتریان در پنج پلن مناسب طرح ریزی شده. مشتریان ما می توانند متناسب با خواسته هایشان، مناسب ترین سرویس  را انتخاب نمایند . قیمت در خانه معمار بدون احتساب مهر و تائیدیه نظام مهندسی می باشد.

نمونه طراحی سرویس اتود

اگر هنوز طراح مناسب برای ساختمان خود پیدا نکرده اید ؟!
از دیدن نقشه های تکراری خسته شده اید ؟!
این ویدیو را حتما ببینید یک نمونه از طراحی سرویس اتود توسط کارشناسان ما است!

هرساله تعرفه طراحی پلان معماری توسط سازمان نظام مهندسی به مهندسین اعلام  می شود ; که با تعرفه نقشه کشی صنعتی کاملا متفاوت است. قیمت طراحی فاز 2 معماری نسبت به  قیمت با هزینه نقشه کشی ساختمان گرانتر است.

هزینه نقشه کشی پلان معماری طبق تعرفه نظام مهندسی 98

تعرفه نظام مهندسی در سال 98 به قرار زیر است:

در این پست قصد داریم موضوع هزینه نقشه کشی ساختمان 99 را مورد بررسی قرار دهیم و مطالب مهمی را در این رابطه بیان کنیم. نقشه کشی ساختمان یکی از مهم ترین قدم های طراحی و ساخت به حساب می آید.

هزینه نقشه کشی ساختمان 99 تفاوت مهندس طراح و نقشه کش چیست؟

زیرا همه دستورات و ملاحضات ساخت، در نقشه ارائه شده است. پس کاملا واضح و مشخص است که تعیین هزینه و قیمت نقشه کشی ساختمان تاثیر به سزایی در برآورد قیمت نهایی ساخت دارد و می بایست برای این موضوع مهم، اهمیت ویژه ای قائل شد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جهت مشاهده قیمت طراحی نقشه ساختمان در خانه معمار کلیک کنید.

در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد: تفاوت مهندس طراح و نقشه کش چیست؟ آیا با اهمیت نقشه کشی آشنایی دارید؟ آیا با انواع نقشه های ساختمانی آشنایی دارید؟ آیا می دانید هزینه طراحی پلان طبقات به چه عواملی بستگی دارد؟ آیا با هزینه طراحی نقشه نما برای ساختمان آشنایی دارید؟ آیا هزینه طراحی نقشه مقطع را می دانید؟ هزینه طراحی پلان بام به چه عواملی بستگی دارد؟ آیا می دانید هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 به چه عواملی بستگی دارد؟ هزینه نقشه کشی ساختمان چه تاثیری بر روی هزینه نهایی ساختمان سازی دارد؟ یک نقشه خوب چه ویژگی هایی دارد؟

هزینه نقشه کشی ساختمان 99 تفاوت مهندس طراح و نقشه کش چیست؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه طراحی داخلی99 می توانید از مقاله آن دیدن کنید.

تفاوت مهندس طراح و نقشه کش چیست؟

در بسیاری از موارد اصطلاح نقشه کش و مهندس معمار با هم اختلاط پیدا می کند. در همین جا سعی می کنیم شباهت ها و تفاوت های آن را بیان کنیم. مهندس معمار کسی است که ایده اصلی طراحی ساختمان را ارائه می کند. حال ممکن است نقشه نهایی را خودش بکشد و یا فرد دیگری که نقشه کش ساختمان است، نقشه را ترسیم کند.

تفاوت مهندس طراح و نقشه کش چیست؟

( ترسیم نقشه قواعد و اصول فراوانی دارد که در زمانی که زیر بنای ساختمان بسیار بالاست از عهده مهندس معمار خارج می شود) همچنین نقشه ساختمانی انواع زیادی دارد که گاه لازم است از تخصص های متفاوتی مانند برق و مکانیک در طراحی نقشه استفاده شود. ( در ادامه مقاله انواع نقشه های ساختمانی ارائه می شود.) در این مقاله به آنچه در اصطلاح عمومی مورد نظر است، توجه شده است. که در بسیاری از موارد مهندس طراح و نقشه کش را یکی می دانند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع نقشه ساختمان حرفه ای کلیک کنید.

آیا با اهمیت نقشه کشی آشنایی دارید؟

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که در این مقاله قصد داریم در رابطه با هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 مطالبی را بیان کنیم، اما قبل از آن که در رابطه با هزینه نقشه کشی توضیحاتی را ذکر کنیم، نیاز داریم که اطلاعات کاملی از طراحی نقشه ساختمان و اهمیت آن را بیان کنیم تا به طور کامل با این موضوع آشنا شوید.

آیا با اهمیت نقشه کشی آشنایی دارید؟??

بنابراین تصمیم گرفتیم در اولین قسمت از این مقاله در رابطه با اهمیت و ضرورت نقشه کشی یک ساختمان را توضیح دهیم. البته توجه داشته باشید که در بیان این توضیحات سعی بر این داریم که مطالب را به صورت ساده بیان کنیم تا درک و فهم آن برای همه مخاطب ها ساده باشد و نیازی به تخصص خاصی نداشته باشد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که مطالب ذکر شده در آینده را از دست ندهید و تا انتهای این قسمت با ما همراه باشید.

نقشه کشی علمی قدیمی

بسیاری از افراد این تصور را دارند که نقشه کشی علمی نو بنیاد و جدید است که در سال های اخیر به آن توجه شده است، شاید برای شما جالب باشد که بدانید به هیچ وجه این گونه نیست و نقشه کشی علمی قدیمی می باشد و قدمتی بسیار زیاد دارد. در سال های بسیار دور در ایران قدیم معمارها وظیفه نقشه کشی را بر عهده داشتند.

نقشه کشی علمی قدیمی شیک و زیبا

به عنوان نمونه، ساختمان های قدیمی در ایران بر اساس طرح و نقشه ساخته شده اند و همین موضوع سبب شده است که بسیاری از افراد به سمت تحلیل پلان های معماری ایرانی روی آورند. همچنین یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود ساختمان های قدیمی در معماری ایرانی، علاقه مندان بسیاری را به سمت خود جذب کند، تفکر و رویکرد حاکم بر نقشه این ساختمان ها می باشد. شاید خالی از لطف نباشد که به این نکته مهم اشاره کنیم که درون گرایی که به عقیده استاد پیرنیا یکی از مهم ترین ویژگی های معماری ایرانی است. برگرفته از پلان های درونگرای بناهای ایرانی می باشد. مثلا چرخش های ایجاد شده در هنگام ورود، باعث می شود تا مانع دید افراد به داخل ساختمان شود. و این یکی از  عواملی می باشد که باعث می شود تا ویژگی درونگرایی در معماری ایرانی، بسیار شاخص گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش طراحی نقشه ویلا کلاسیک حرفه ای کلیک کنید.

وظیفه اصلی نقشه کش ساختمان

به طور کلی وظیفه اصلی نقشه کش ساختمان، این است که به ترسیم و یا طراحی نقشه ها بپردازد. در طراحی پلان سعی می شود تا به طور دقیق مشخص گردد که هر کدام از اندام اصلی بنا در چه قسمتی قرار می گیرند. و همچنین روابط سیرکولاسیون بنا به چه ترتیبی خواهد بود. مهندس نقشه کش کسی است که با توجه به مساحت زمینی که در اختیار دارد و البته با توجه به نیاز کارفرما اطلاعات موجود را تجزیه و تحلیل می کند. این تجزیه و تحلیل با توجه به مهارت و تخصص خاصی انجام می شود. برای آن که اهمیت و ضرورت نقشه کشی را بهتر و بیشتر بدانید، با ذکر یک مثال این اهمیت را توضیح می دهیم. تصور کنید که یک زمین به مساحت 100 متر مربع در اختیار دارید، این که اتاق های خواب، پذیرایی و سرویس بهداشتی به چه اندازه ای و در چه قسمتی قرار بگیرند، نکته مهمی است که باید به آن دقت کنید. در غیر این صورت شاهد هدر رفت مساحت بسیار زیادی از زمین هستیم و در عین حال کیفیت فضایی کاهش چشم گیری خواهد داشت و همین امر باعث می شود که کیفیت زندگی در چنین خانه ای بسیار پایین باشد. در صورتی که اگر نقشه کشی به صورت اصولی و مناسب انجام شود، مساحتی از زمین هدر نمی رود و ساختمان شما بهترین عملکرد ممکن را دارد.

وظیفه اصلی نقشه کش ساختمان و طبق استانداردها کار کردن

لازم به ذکر است که وظیفه دیگر نقشه کشی، برداشت از بنای ساخته است. به عبارت دیگر وقتی بنایی ساخته شده است ولی از آن نقشه ای در دست نیست، نقشه کش می تواند با استفاده از مهارت و ابزارهایی که در دست دارد، نقشه بنا را استخراج کند.

آیا با انواع نقشه های ساختمانی آشنایی دارید؟

در مطالب بالا به این موضوع پرداختیم که طراحی نقشه برای یک ساختمان چه اهمیت و ضرورتی دارد. در این قسمت قصد داریم به این موضوع بپردازیم که نقشه های ساختمانی چه انواعی دارند و هر یک از آن ها چه قسمتی را پوشش می دهند.

آیا با انواع نقشه های ساختمانی آشنایی دارید؟؟؟

نقشه سایت

در نقشه سایت اطلاعات مهمی در رابطه با ساختمان قرار دارد، توجه داشته باشید که اطلاعات جزئی در این نقشه ذکر نمی شود و فقط کلیات ساختمان در آن وجود دارد. شمالی بودن ساختمان، نام و آدرس خیابان های ساختمان از جمله اطلاعاتی است که در این نقشه ذکر می شود.

پلان طبقات

پلان طبقات نقشه ای است که موقعیت هر یک از قسمت های ساختمان در آن ذکر می شود. به عنوان مثال این که پذیرایی در کجا قرار دارد و چه مساحتی هم دارد در این نقشه بیان می شود. نکته مهمی که در رابطه با برنامه تفضیلی باید به آن توجه داشته باشید این است که در ابعاد هر قسمت، اندازه دیوارها هم بیان می شود. توجه داشته باشید که اگر قصد ساختن ساختمانی چند طبقه را دارید. پلان طبقات مختلف می تواند به یک شکل باشد و اصطلاحا تیپ باشد و یا اینکه هر طبقه نقشه متفاوتی داشته باشد که در این صورت برای هر طبقه نامی متفاوت در نظر گرفته می شود که بین هر طبقه تمایز ایجاد می کند. برای نامگذاری طبقات روشهای متفاوتی  وجود دارد. اما در اصول شهرداری های ایران، اولین بخشی از ساختمان که به آن وارد می شویم( که حتی ممکن است چند پله از تراز زمین بالاتر یا پایین تر باشد) همکف گفته می شود و به همین ترتیب طبقات دیگر نام گذاری می شود.

نقشه اندازه گذاری

از مهم ترین اطلاعات ثبت شده در نقشه اندازه گذارا می توان اندازه و موقعیت درها و پنجره ها دانست. ابعاد داخلی هر قسمت هم به طور کامل در این طرح ذکر شده است. توجه داشته باشید که اندازه هر دیوار نقشه اندازه گذاری بیان می شود، پس کاملا واضح و مشخص است که این نقشه اهمیت بسیار بالایی دارد.

طرح منظره

اگر بخواهیم اطلاعات ذکر شده در طرح منظره را توضیح دهیم، باید بگوییم که این نقشه در رابطه با منظره های اطراف ساختمان اطلاعاتی را بیان می کند. بعد از آن که ساختمان به طور کامل ساخته شد. نمای منظره های اطراف آن با توجه به طرح منظره ساخته می شود. با توجه به این مطلب می توان نتیجه گرفت که طرح منظره در رابطه با دید بیرونی ساختمان مطالبی را بیان می کند که البته اهمیت بالایی هم دارد.

نقشه نما

نقشه ارتفاع، نقشه ای است که در آن نمای عمودی یک ساختمان ترسیم می شود. توجه داشته باشید که نقشه ارتفاع را می توان از جهت های جلویی، عقبی و جانبی ترسیم کرد که به آن ها نقشه نمای جلویی، بالایی و جانبی گفته می شود که ترسیم هر یک از این نقشه ها اهمیت و ضرورت خاصی دارد و باید به آن توجه داشته باشید.( گاهی در نام گذاری نقشه نمای ساختمان از جهات جغرافیایی استفاده می شود، مثلا نمای شمالی و نمای جنوبی)

نقشه مبلمان

نقشه مبلمان ، نقشه ای است که اطلاعاتی شامل وسایل قرار گیری در هر بخش را ارائه می دهد. این نقشه معمولا در طراحی داخلی کاربرد بیشتری دارد. نقشه های دیگری ساختمان، نقشه های مقطع، نقشه های تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و جزییات اجرایی هستند که هر یک کاربرد ویژه ای دارند. لازم به ذکر است که به اقتضای این مقاله توضیحی در رابطه با این نقشه ها بیان نخواهیم کرد. زیرا از موضوع اصلی یعنی هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 دور می شویم و به نام بردن از آن ها بسنده می کنیم.

آیا می دانید هزینه طراحی پلان طبقات به چه عواملی بستگی دارد؟

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که نقشه ساختمانی انواع مختلفی دارد. در قسمت های آینده قصد داریم هزینه های اصلی نقشه هایی را بیان کنیم که برای ساختن یک ساختمان باید حتما ترسیم شوند و تاثیرات به سزایی در نتیجه نهایی دارند. تمرکز اصلی پلان معماری، بر روی بخش های داخلی یک ساختمان می باشد. به این موضوع توجه داشته باشید که نقشه کشی کاری است که نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد و هر چه نقشه ترسیم شده جزئیات بیشتری داشته باشد، هزینه نهایی نقشه هم افزایش پیدا می کند. زیرا جزئیات باعث می شود که مهندس نقشه کش زمان و دقت بیشتری را صرف کند.

آیا می دانید هزینه طراحی پلان طبقات به چه عواملی بستگی دارد؟??

در یک پلان معماری، شاهد این هستیم که همه جزئیات یک ساختمان در آن ذکر شده است. به عنوان مثال فرض کنید که مهندس نقشه کش قصد دارد نقشه یک منزل مسکونی را ترسیم کند. در این نقشه جزئیاتی مانند موقعیت هر قسمت از خانه (اتاق خواب ها، پذیرایی، سرویس بهداشتی و آشپزخانه) به طور کامل ذکر می شود. موقعیت قرار گیری درها، پنجره ها و سایر قسمت هایی که در یک منزل وجود دارد، به طور کامل در نقشه ذکر می شود. با توجه به مطالب گفته شده می توان به این نتیجه رسید که بر اساس جزییات بیان شده در نقشه می توان هزینه نهایی ساخت را برآورد کرد. البته برآورد هزینه ساخت الزاما بر عهده مهندس نقشه کش نمی باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش طراحی پلان مسکونی مدرن حرفه ای کلیک کنید.

در انتهای این بخش اگر بخواهیم دسته بندی دقیقی از هزینه طراحی نقشه ساختمانی بپردازیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

جزییات:

همانطور که گفته شد، هر چه جزییات ارائه شده بیشتر باشد، هزینه افزایش پیدا می کند. مثلا اگر بخواهیم نقشه جزییات اجرایی یا همان دیتیل های فنی را هم داشته باشیم، باید هزینه بیشتری بپردازیم

متراژ

یکی از مهمترین فاکتور ها برای تعیین دستمزد نقشه کش، متراژ است. متراژ کلی زیر بنای ساختمان، اصلی ترین عامل هزینه نقشه کشی می باشد. البته اینکه هر متر به چه میزان است، به عوامل بسیاری بستگی دارد. معمولا از طرف سازمان نظام مهندسی تعرفه ی مشخصی اعلام می گردد. اما در بسیاری از موارد دیده می شود که مبلغ دریافتی نقشه کش با تعرفه مشخص شده تفاوت بسیاری دارد. ( در پیوست اعلامی تعرفه، بیان شده است که مبلغ توافق شده بین کارفرما و مهندس می تواند تا 25 درصد بیشتر یا کمتر باشد) البته لازم به ذکر است که اعلام تعرفه بر اساس متر مربع، بسیار منطقی و  منصفانه می باشد. موضوعی ک باید به آن توجه داشته باشید این است که هر چه متراژ زمینی که شما در اختیار دارید، بالاتر باشد، مسلما به وقت و زمان بیشتری برای ترسیم نقشه نیاز دارد و همین موضوع هم سبب می شود که هزینه نهایی ترسیم نقشه برای چنین زمینی افزایش پیدا کند. توجه داشته باشید که در زمینی با متراژ بیشتر مسلما تعداد اتاق های و سایر قسمت های ساختمان هم بیشتر خواهد بود.

مثال

به عنوان مثال در زمینی به مساحت 45 متر شما یک اتاق خواب خواهید داشت، این در حالی است که در زمینی به مساحت 90 متر دو یا سه اتاق خواب دارید و همین جزئیات هم باعث بالا رفت هزینه و قیمت نهایی ترسیم نقشه ساختمانی می شود. پس با توجه به مطالب گفته شده در بالا و همچنین با توجه به مثالی که در این رابطه بیان کردیم، می توان به این نتیجه رسید که هر چه زمین شما متراژ بیشتری داشته باشد، هزینه بیشتری هم برای ترسیم نقشه های ساختمانی باید پرداخت کنید و این موضوع بر روی هزینه ها تاثیر مستقیم دارد. در عین حال هر چه طبقات بیشتر شود، متراژ نهایی بیشتر شده، هزینه نقشه کشی افزایش می یابد.

شهر محل ساخت

اینکه سایت شما در چه مکانی قرار دارد بر هزینه نهایی نقشه کشی متفاوت است. چرا که تعرفه های اعلام شده از سوی سازمان نظام مهندسی در شهر های مختلف متفاوت است.

تخصص مهندس نقشه کش

اینکه نقشه شما را چه کسی و با چه هدفی می کشد بر هزینه نهایی نقشه کشی موثر است. مثلا اگر مهندس برق ( برای سیم کشی)، مهندس مکانیک( برای لوله کشی) مهندس معمار ( برای پلان معماری) و یا مهندس عمران( برای طراحی سازه ساختمان) نقشه کشی کند، مبالغ متفاوتی دریافت می کنند.

رویکرد خاص طراحی

در سالهای اخیر شاهد این موضوع هستیم که رویکرد های جدیدی وارد فرایند طراحی شده است. بسیاری از کارفرماها دیگر یک طرح ساده و معمولی نمی خواهند، آنها تمایل دارند که نقشه متمایزی دریافت کنند و در نهایت بنای متفاوتی بسازند. به عنوان نمونه انعطاف پذیری یکی از رویکرد هایی است که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه بوده است. شاید یکی از مهم ترین دلایل این نوع از طراحی، کاهش چشم گیر اندازه ساختمان ها می باشد. آنچه در رویکرد انعطاف پذیری شاهد آن هستیم این است که در طراحی یک فضا باید به مخاطبان کمک کرد تا به راحتی فضا را تغییر بدهند و از همان محیط، استفاده دیگری بکنند. مثلا با جابه جایی دیواری که بر پایه ی ریل های متحرک ساخته شده است، می تواند اندازه اتاق پذیرایی را دو برابر کرد و از اندازه اتاق خواب کاست. همین رویکرد ها می تواند هزینه نقشه کشی را تغییر دهد. چرا که جزییات اجزایی و نقشه معماری بسیار متفاوتی خواهد داشت.

آیا با هزینه طراحی نقشه نما برای ساختمان آشنایی دارید؟

در اين قسمت سعى بر اين داريم كه نكات مهم ديگرى را در رابطه با هزينه ترسيم نقشه بيان كنيم تا با اين موضوع هم به طور كامل آشنا شويد. يكى از مهم ترين نقشه هايى که براي ساختن هر ساختمان به آن نياز است، نقشه نما مى باشد. هر ساختمان در حالت كلى چهار نما دارد كه هر يك از زوايه اى خاص مورد توجه قرار مي گيرند. اینکه شما رو به کدام جبهه جغرافیایی ایستاده اید، تعیین کننده نام اصلی نقشه نما است. به عنوان نمونه اگر رو به شرق ایستاده اید. نمای روبه روی شما نمای شرقی نامیده می شود به اين موضوع توجه داشته باشيد كه هر چه تعداد طبقه هاى يك ساختمان بيشتر باشد، نقشه نماي آن ساختمان هم وسیع تر خواهد بود و اين موضوع سبب مي شود كه هزينه ترسيم نقشه نما هم افزايش پيدا كند. تعداد طبقه هاى هر ساختمان مهم ترين عامل در تعيين هزينه نقشه نما به حساب مي آيد. اگر چه در ترسيم نقشه نما تعداد طبقه ها نقش بسيار مهمى را ايفا مي كنند، اما تنها عامل موثر بر هزينه نقشه نما نيست. اين كه نماى بيرونى ساختمان شما به چه میزان جزییات داشته باشد هم عامل ديگري است كه بر روى هزينه نهايي ترسيم نقشه تاثير مي گذارد. كاملا واضح و مشخص است كه نماى بيرونى پيچيده، نقشه نماى گران تري هم دارد، پس به اين موضوع هم توجه ويژه اى داشته باشيد.

آیا هزینه طراحی نقشه مقطع را می دانید؟

در مطالب بالا سعى بر اين داشتيم كه عوامل موثر بر نقشه هاى مختلف ساختمانى را بيان كنيم و البته توضيحات جامعى هم در رابطه با هر نوع نقشه بيان كرديم تا خواننده بهتر و بيشتر با اين موضوع آشنا شود. در اين قسمت سعى بر اين داريم كه عوامل موثر بر هزينه ترسيم نقشه مقطع ساختمان را شرح دهيم. در قسمتى كه توضيحاتى در رابطه با پلان طبقات ارائه داديم به اين موضوع اشاره كرديم كه نقشه اصلی مانند يك برش عرضى از ساختمان است. در رابطه با نقشه مقطع نیز بايد بگوييم كه مانند يك برش از ساختمان مي باشد، اما برشى كه به صورت قائم بر روى ساختمان ايجاد شده است. اين مورد تنها تفاوت بين پلان طبقات و نقشه مقطع به حساب مى آيد.

آیا هزینه طراحی نقشه مقطع را می دانید؟??

و همین تفاوت باعث شده است که هم ظاهر این دو نقشه با هم متفاوت باشد، و هم اطلاعات ارائه شده در هر دو نقشه تفاوت چشم گیری با هم داشته باشند. به عنوان نمونه اینکه ارتباط عمودی طبقات با یکدیگر چگونه است، در نقشه مقطع ارائه می شود به اين موضوع توجه داشته باشيد كه عوامل موثر بر قيمت پلان طبقات بر روى هزينه نقشه مقطع هم موثر هستند. هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، نقشه مقطع گسترده تر است. البته لازم به ذکر است که معمولا مهندس نقشه کش، پلان طبقات و نقشه مقاطع را با هم تحویل می دهد.

هزینه طراحی پلان بام به چه عواملی بستگی دارد؟

در اين قسمت قصد داريم مطالبى در رابطه با هزينه ترسيم نقشه پلان بام بيان كنيم، اما قبل از توضيح در رابطه با عوامل موثر بر هزينه ترسيم نقشه نياز داريم كه اطلاعاتى در رابطه با نقشه پلان بام به دست آوريم. پلان بام همانطور كه از نام آن مشخص است. برش عرضى از ساختمان نشان خواهد داد. البته پلان بام با پلان طبقات تفاوت دارد. در پلان طبقات شاهد برش عرضى از درون ساختمان هستيم، در حالى كه در پلان بام موقعيت قرار گيري ساختمان نسبت به ديگر ساختمان ها را نمايش داده مي شود. هزينه نقشه پلان بام در مقايسه با هزينه نقشه پلان كم تر است، زيرا در ترسیم اين نقشه جزئيات كم ترى وجود دارد و همين موضوع سبب مي شود كه مهندس نقشه كشي به دقت و زمان كمترى براى ترسيم اين نقشه نياز داشته باشد. البته اگر شما تمایل دارید که در بام ساختمان خود، عملکرد خاصی را وارد کنید باید مهندس نقشه کش خود را در جریان بگذارید. مثلا اگر تمایل دارید در بنای خود، باغ در بام داشته باشید، آن وقت هزینه طراحی پلان بام، دیگر پایین نخواهد بود و آن هم بر اساس متراژ، دستمزد خاص خود را خواهد داشت. چرا که جزییات اجرایی فضایی مانند باغ در بام، بسیار زیاد است و به دقت و مهارت زیادی نیاز دارد. به عنوان نمونه دیتیل اجرایی باغ در بام باید پاسخگوی کاشت گیاهان در بام ساختمان باشد، به طوری که نمِ آب دادن به فضای سبز موجود در بام به طبقات راه پیدا نکند. و همچنین وزن خاک اضافه شده در بام، در محاسبات سازه ای در نظر گرفته شود.

آیا می دانید هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 به چه عواملی بستگی دارد؟

در اين قسمت قصد داريم به شرح اين موضوع بپردازيم كه در سال 99 قيمت نقشه كشى به چه عواملى بستگى دارد. در سال 99 شاهد اين بوديم كه قيمت ها در همه زمينه ها افزايش داشته است و اين افزايش قيمت شامل ترسيم نقشه ساختمان هم مى باشد.

آیا می دانید هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 به چه عواملی بستگی دارد؟??

به اين نكته بسيار مهم بايد توجه داشته باشيد كه مهندس هاى نقشه كشى تحت نظر سازمان نظام مهندسى فعاليت مى كنند، همين موضوع سبب مى شود كه قيمت ترسيم نقشه تحت نظارت دقيقی باشد و هر كسى بر طبق سليقه شخصى خود نمی تواند قيمت ترسيم نقشه هاى ساختمانى را افزايش دهد. موضوع مهم ديگرى كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه مهندس هاى نقشه كش معمولا با شركت هاى مهندسى گوناگونى كار مى كنند و در سال 99 هر شركت تعرفه خاصى براي ترسيم نقشه ساختمان در نظر گرفته است، اگر چه همه شركت ها زيرنظر سازمان نظام مهندسى كار مى كنند و نمي توانند به دلخواه قيمت را تغيير دهند اما باز هم، هر يك دستورالعمل هاى خاص خود را در نظر مى گيرند و همين موضوع باعث متفاوت شدن قيمت ترسيم نقشه در شركت هاى مختلف مى شود. ( همانطور که پیش از این نیز اشاره شد) به همین دلیل پیشنهاد می کنیم قبل از توافق نهایی با شرکت طراحی، حتما در رابطه با هزینه های پرداختی، به اتفاق نظر برسید.

آیا می دانید هزینه نقشه کشی ساختمان در سال 99 به چه عواملی بستگی دارد؟...

در عین حال توصیه می کنیم بخشی از مبلغ را تا انتهای طراحی و دریافت همه نقشه های مربوطه، پیش خود نگه دارید. و همین عامل تضمینی برای دریافت همه نقشه ها خواهد بود. البته باید درنظر داشته باشید که وقتی با شرکت پر سابقه و با طراحان خوش نام و با تجربه همکاری می کنید، بسیاری از این نگرانی ها را نخواهید داشت.

هزینه نقشه کشی ساختمان چه تاثیری بر روی هزینه نهایی ساختمان سازی دارد؟

در ادامه قصد داريم موضوع بسيار مهمى را شرح دهيم كه اهميت آن بسيار ويژه است و بايد به آن دقت داشته باشيد. يكى از مهم ترين سوال هايى كه براى هر كسى پيش مى آيد اين است كه هزينه هاى نقشه كشى چه تاثيرى بر روى هزينه نهايى ساختمان سازي دارد يا به اصطلاح چه ميزان از هزينه نهايى ساختمان به نقشه كشى اختصاص پيدا مى كند. به اين موضوع مهم توجه داشته باشيد كه متاسفانه در سال هاى اخير هزينه مصالح ساختمانى افزايش قابل توجهى داشته است و همين موضوع سبب مى شود كه هزينه نهايى ساختمان سازي هم به تبع آن افزايش پيدا كند. اين در حالى است كه هزينه ترسيم نقشه افزايش قابل توجهى نداشته است و به ميزان مناسبى و با توجه به ميزان تورم سال افزايش پيدا كرده است.

هزینه نقشه کشی ساختمان چه تاثیری بر روی هزینه نهایی ساختمان سازی دارد؟ هزینه نقشه کشی ساختمان چه تاثیری بر روی هزینه نهایی ساختمان سازی دارد؟

با توجه به مطالبى كه در قسمت هاى قبل به آن اشاره داشتيم و هزينه هاى ترسيم نقشه هاى ساختمانى را توضيح داديم مي توان به اين نتيجه مهم دست پيدا كرد كه هزينه نقشه كشى تقريبا چيزى در حدود 1% از هزينه كل ساختمان سازي را تشكيل مى دهد. نكته بسيار مهمى كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه اگر چه هزينه ترسيم نقشه كشى درصد كمى از هزينه كل ساختمان سازي است. اما تاثيرات مثبت بسيارى دارد كه در قسمت های پیشین بدان اشاره شد.

یک نقشه خوب چه ویژگی هایی دارد؟

در این قسمت قصد داریم به این موضوع بپردازیم که یک نقشه خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد، یعنی با توجه به چه نکاتی می توان یک نقشه خوب را تشخیص داد. اولین نکته ای که در رابطه با یک نقشه خوب باید به آن توجه داشته باشید این است که نقشه کاراییِ فضایِ در اختیار شما را افزایش دهد. به عنوان مثال یک نقشه خوب به شما کمک می کند که در فضایی به متراژ 45 متر چگونه پذیرایی، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و آشپزخانه را به بهترین شکل ممکن داشته باشید که برای نیاز شما مناسب باشد.

یک نقشه خوب چه ویژگی هایی دارد؟ و باید چه استانداردهایی را رعایت کند؟

برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش طراحی نقشه ساختمان سه طبقه حرفه ای کلیک کنید.

توجه به جزئیات

ديگر ويژگى يك نقشه خوب را مي توان در اين مورد دانست كه توجه خاصى به جزئيات داشته باشد. در نقشه كشى و ساختمان سازى گاهى مسائلى وجود دارد كه در نگاه اول بي اهميت جلوه مي كنند، اما عدم توجه به همين موارد، سبب مى شود كه در نهايت ساختمان ساخته شده معايب بسيارى داشته باشد. در ادامه با ذكر يك مثال اين مورد را هم توضيح خواهيم داد. به عنوان مثال هنگامى كه نقشه يك ساختمان ترسيم مى شود، موقعيت آشپزخانه ساختمان مشخص می گردد، در همين هنگام مهندس بايد محل هايى را براى قرار گيرى سينك ظرف شويى، كابينت ها، اجاق گاز، يخچال و ديگر وسيله هاى موجود در آشپزخانه در نظر بگيرد. در همین مرحله توجه به داکت ها، لوله کشی ها و موارد تاسیساتی اهیمت بالایی دارد. متاسفانه گاهى شاهد اين هستيم كه مهندس هاى نقشه كش در هنگام ترسيم نقشه به اين جزئيات توجه خاصى ندارند و همين موارد در انتهاى كار باعث وجود ايرادهايى در ساختمان مى شود. و یا هزینه های ساخت را به شکل چشم گیری افزایش می دهد.

توجه به جزییات از مواردی است که باید بسیار به آن دقت کرد

در رابطه با مطلب فوق بايد به اين نكته هم اشاره داشته باشيم كه اين چنين بي توجهى هايي در مهندس هاى جوان بيشتر ديده مى شود و يك مهندس با تجربه و ماهر اين اشتباه هاى كوچك (اما با تاثيرات مهم) را انجام نمي دهد. پس در هنگام انتخاب مهندس نقشه كشى به تخصص و تجربه او هم دقت كنيد تا در نهايت دچار مشكل نشويد.

اهمیت به نیازهای مادی و معنوی کارفرما و کاربر

یکی دیگر از ویژگی های یک نقشه خوب این است که تا چه میزان به نیاز های مادی و معنوی کارفرما و کاربر، اهمیت داده است. بر اساس تحلیل پژوهش های انجام شده در رابطه با ویژگی های نقشه ی خوب می توان به این نتیجه رسید که هر چه نقشه ساختمانی بهتر باشد، در فرانید زمان تغییرات کمتری توسط ساکنین در آن انجام می شود. از سوی دیگر نقشه خوب ، نقشه ای است که دیکتاتوری کمی داشته باشد و به ساکنین اجازه دهد تا بر اساس نیاز های مخصوص به خودشان فضا را تغییر دهند. شاید این دو جمله ای که بیان شد در ظاهر متناقض باشند اما آنچه در این میان اهمیت بالایی دارد، نیازهای ساکنینی است که قرار است در ساختمان ذکور زندگی کنند. بعضی نیازها، در بین همگان مشترک است، مثلا نیاز به آرامش و یا نیاز به نور طبیعی. در این حالت باید سعی کرد تا با توجه به این مهم، طرحی را ارائه داد که نیازی نباشد تا ساکنین آن را تغییر بدهند. در عین حال بعضی نیاز ها در بین افراد متفاوت بوده و وابسته به سبک زندگی آنان است. مثلا بعضی از ایشان زمان زیادی را به دیدن تلویزیون می گذرانند، پس نیاز دارند فضای تی وی روم مخصوص به خود را  داشته باشند، عده ی دیگری بیشتر اهل کتابخوانی هستند، پس نیازمند قرار گیری محل مشخصی برای کتابخانه و مطالعه هستند.

نکته

مهندس نقشه کش با در نظر گیری تفاوت هایی که در بین افراد وجود دارد، می تواند سالن اصلی خانه را به گونه ی چند عملکردی و یا متنوع طراحی کند که در هر بخش آن بتوان تعریف متفاوتی از عملکرد ارائه داد. بنابراین ساکنین می توانند بر حسب سلیقه خود از فضا استفاده کنند.

نقشه ساختمان در طراحی های حرفه ای و متنوع با بهترین کیفیت ممکن

به قول اساتید معماری، طراح ساختمان باید به نوعی پیش گو و آینده نگری فوق العاده ای داشته باشد و بتواند خواسته های کارفرما، که ممکن است حتی خودش اطلاع دقیقی از آن نداشته باشد و با گذر زمان بر وی آشکار شود، را پیش بینی کند. و این مهم کسب نمی شود مگر با مطالعه، پژوهش و تجربه فراوان. به همین دلیل بسیاری معتقدند که طراح ساختمان باید جامعه شناس، روان شناس و حتی مردم شناس خوبی باشد. چرا که بر کیفیت لحظه های زندگی افراد تاثیر فراوانی دارد. به عنوان نمونه بودن و یا نبودن یک پنجره ی ساده در یک اتاق خواب می تواند به میزان زیادی بر کیفیت فضایی آن اتاق تاثیر بگذارد و باعث شود ساکنین به اندازه طول عمر ساختمان ( که گاهی به بالای 100 سال هم میرسد)، در آن اتاق احساس آرامش داشته باشند و یا به دلیل عدم وجود پنجره، حس خفگی و تاریکی را تجربه کنند. آنچه در این بخش قصد داریم تا بدان اشاره کنیم این است، که اصلا و ابدا در سفارش طراحی نقشه خود خساست به خرج ندهید. هزینه بالاتری که یک معمار با مهارت دریافت می کند. در طول عمری که آن ساختمان دارد، اصلا به چشم نمی آید. و بر عکس اگر نقشه را طراحی که مهارت و ذوق مناسبی ندارد، طراحی کند، برای همیشه ی آن ساختمان، ساکنین در عذاب خواهند بود و یا مجبور می شوند با توجه به نیاز هایی که در طول زمان متوجه آن می شوند. پلان را تغییر دهند که در این صورت هزینه چند برابری برای آنها در بر خواهد داشت.

جمع بندی

در نهايت با توجه به مطالب گفته شده در بالا، مي توان به اين نتيجه رسيد كه هزينه نقشه كشى ساختمان در سال 99 به چه عواملى بستگي دارند. همانطور كه در مطالب بالا هم به اين موضوع اشاره كرديم افزايش نرخ تورم موجود در جامعه يكى از عواملی است كه سبب مي شود تا شاهد بالا رفتن هزينه نهايي ترسيم نقشه ساختمانى باشيم. به اين نكته توجه داشته باشيد كه براي ساختن يك ساختمان به نقشه هاي متعددي نياز داريم كه هر يك از اين نقشه ها هزينه و قيمت خاصي دارند. در مطالب بالا سعي بر اين داشتيم كه نقشه هاي مهم ساختمان سازي را شرح دهيم و توضيحاتي هم در رابطه با هزينه و قيمت هر يك از نقشه ها بيان كنيم تا خواننده با آن آشنا شود. در اين مقاله سعي بر اين داشتيم که اهميت ترسيم نقشه براي يك ساختمان را بيان كنيم و به دنبال آن ويژگى هاي يك نقشه خوب را هم توضيح داديم كه براي مخاطب هيچ گونه ابهامي باقي نماند. علاوه بر اين سعي داشتيم كه توضيحات كاملي در رابطه با انواع نقشه هاي ساختماني بيان كنيم تا اين نكته را هم شرح داده باشيم. توجه داشته باشيد كه هزينه نهايي طراحي و ترسيم نقشه هاي ساختماني تقريبا در حدود %1 از هزينه نهايي ساختمان سازي به حساب مي آيد، اما همين هزينه اندك سبب مي شود كه نتيجه نهايي تغييرات بسياري داشته باشد. پس اگر قصد ساختمان سازي داريد به هيچ عنوان اهميت نقشه خوب و مناسب را ناديده نگيريد. اميدواريم از خواندن مقاله هزینه نقشه کشی ساختمان 99 لذت برده باشيد.