3.2/5 امتیاز از (4 رای )

اگر کمی در حوزه ساختمان سازی جست و جو کرده باشید، احتمالا متوجه شده اید که برای ساخت نمای ساختمان مواد و راه های بسیار مختلفی وجود دارد. یکی از موادی که در ساخت نمای ساختمان های امروزی به کار برده می شود، مونولیت ها هستند. مونولیت ها را امروزه می توانید در بسیاری از ساختمان ها ببینید. مونولیت به دلیل مزایا و ویژگی های بسیار خوبی که دارد، امروزه توسط بسیاری از افراد برای ساخت نمای ساختمان انتخاب می شود. در این مقاله قصد داریم در مورد نمای مونولیت و نکاتی که لازم است در رابطه با آن بدانید توضیح دهیم. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع طراحی نمای ساختمان به سایت خانه معمار مراجعه نمایید.

مونولیت چیست و چگونه ساخته می شود؟

قبل از توضیح در مورد نمای مونولیت، بهتر است ابتدا به این موضوع بپردازیم که مونولیت چیست و چگونه ساخته می شود. مونولیت می تواند از ترکیب ذرات سنگ مرمر، گرانیت و کوارتز ساخته شود و در رنگ های مختلفی به بازار عرضه گردد. همچنین به غیر از سنگ های مختلف، به آن موادی همچون رزین های اکریلیک و سیلیکونی، پودر های غلیظ کننده، مواد آنتی باکتریال، مواد آنتی استاتیک، گرانولیت یا دانه های طبیعی معدنی غیر آهکی نیز اضافه می کنند.

چرا از مونولیت استفاده کنیم؟

نمای مونولیت

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد می پرسند این است که چرا از نمای مونولیت استفاده کنیم. یکی از مهم ترین مسائلی که مهندسان و معماران در ساخت ساختمان ها با آن رو به رو هستند، وزن سازه است؛ زیرا هر چه وزن یک سازه بیشتر باشد، در برابر زلزله آسیب پذیر تر خواهد بود. به همین دلیل استفاده از مواد سبک در ساخت نمای ساختمان مانند مونولیت می تواند ایده بسیار خوبی باشد.

مونولیت ها سبک هستند. علاوه بر این ساخت نمای مونولیت هزینه بسیار کمتری دارد و در صورتی که عیب و ایرادی در این نوع نما ها ایجاد شود، می توان به راحتی آن ها را تعمیر کرد. به غیر از این یکی از مزایایی که باعث می شود خیلی از افراد مونولیت را برای نما ترجیح دهند، سرعت نصب آن است. سرعت نصب مونولیت بسیار بالا است که همین باعث می شود برای افرادی که زمان زیادی ندارند، گزینه ای مناسب باشد.

مزایای استفاده از مونولیت

مزایای استفاده از مونولیت

  • ضد زلزله کردن ساختمان

یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود یک ساختمان ضد زلزله باشد، وزن سازه است. به همین دلیل نمای مونولیت انتخاب اول افرادی است که می خواهند ساختمانی ضد زلزله داشته باشند. استفاده از موادی همچون سنگ، آجر، شیشه و کامپوزیت در نما ساختمان می تواند وزن آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. علاوه بر این در حین وقوع زلزله امکان ریزش و سقوط چنین مصالحی وجود دارد که جان انسان ها را به خطر می اندازد. نمای مونولیت به دلیل وزن کم و در عین حال مقاومت بالایی که دارد، به گزینه ای محبوب بین مردم به خصوص معماران تبدیل شده است.

  • صرفه جویی در هزینه ها

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود افراد نمای مونولیت را برای ساختمان خود انتخاب کنند، کاهش هزینه ساخت و ساز است. مونولیت در کنار مقاومت و زیبایی، قیمت بسیار کمتری نیز نسبت به سنگ نما، شیشه و کامپوزیت دارد. هزینه ای که لازم است برای ساخت نما با مونولیت کنار بگذارید در برابر متریال هایی مانند سنگ و شیشه ناچیز است.

  • مقاومت بالا و ویژگی های فیزیکی

همان طور که پیش تر اشاره شد، مونولیت در کنار قیمت بسیار خوبی که دارد، دارای مقاومت بالایی نیز می باشد. مونولیت به دلیل وجود سیلیکون و رزین اکریلیک در ساختار خود کاملا ضد آب و رطوبت هستند. به همین دلیل اگر می خواهید ساختمان شما ضد آب و رطوبت باشد، انتخاب نمای مونولیت می تواند بسیار عاقلانه باشد.

به غیر از ضد آب و رطوبت بودن، دلیل بعدی مقاومت مونولیت ها مقاوم بودن آن ها به تغییرات شدید جوی است. مونولیت ها در برابر سرما و گرما شدید بسیار مقاوم هستند. به همین دلیل حتی یخ زدگی نیز نمی تواند مشکل خاصی برای آن ها ایجاد کند.

مونولیت ها گرد و غبار را به خود جذب نمی کنند؛ اما در صورتی که نمای شما به هر علت کثیف شد، لازم نیست که نگران باشید. مونولیت ها کاملا قابل شست و شو با آب هستند و به راحتی تمیز می شوند.

مزایای مونولیت

  • نصب سریع

شما می توانید انواع نمای مونولیت را در رنگ های مختلف انتخاب کنید. اکثر رنگ های مونولیت درخشندگی بسیار بالا و در عین حال زیبایی دارند که می تواند توجه افراد را به خود جلب کند. علاوه بر تنوع در رنگ و طرح مونولیت ها انعطاف پذیری بسیار بیشتری نسبت به دیگر مصالح ساختمانی دارند. شما حتی می توانید مصالحی که برای نصب مونولیت های ساختمانی نیاز است به صورت سطل های آماده از بازار خریداری کنید. همچنین خوب است بدانید که نمای مونولیت به دلیل خشک شدن سریع، خیلی راحت نصب می شود.

چگونه مونولیت را نصب کنیم؟

روش نصب مونولیت شبیه به آماده سازی گچ و سیمان است. برای نصب مونولیت کافی است که آب را با ملات مخصوص نصب مونولیت به نسبت مناسب ترکیب کنید تا بتوانید آن را روی سطح مورد نظر خود نصب کنید.

همچنین یکی از خوبی های مونولیت این است که بر روی هر نوع سطحی نصب می شود. شما می توانید مونولیت را روی گچ، بتن و حتی چوب پیاده کنید. تنها چیزی که قبل از نصب نمای مونولیت باید به آن توجه داشته باشید، رعایت کردن نکات زیر است:

  • سطح نصب مونولیت باید صاف و هموار باشد.
  • سطح مورد نظر باید کاملا تمیز و خشک باشد.
  • این مورد حتما لازم نیست اما بهتر است که از قبل سطح را با پرایمر آماده کرده باشید.
  • نصب مونولیت بهتر است در یک روز نسبتا سرد یعنی حدودا دمای 5 درجه سانتی گراد و به دور از تابش مستقیم خورشید انجام شود.

جمع بندی

نما ها در ساختمان سازی بسیار متنوع هستند؛ اما یکی از نما هایی که به دلیل ویژگی های بسیار خوب خود چند وقتی است که استفاده از آن بسیار فراگیر شده است، نمای مونولیت است. نما های مونولیت ویژگی هایی مانند ضد آب بودن و مقاومت و تنوع رنگی بسیار بالا ارائه می دهند که باعث می شود بسیاری از افراد این نوع نما را برای ساختمان خود انتخاب کنند. برای آشنایی بیشتر در این مقاله در مورد نمای مونولیت توضیح دادیم.