لطفا امتیاز بدهید

قوانین آپارتمان نشینی در ایجاد محیطی منظم و آرام نقش بسیار اساسی دارد. این قوانین شامل دستورالعمل های قضایی و فرهنگی می باشد. پیروی از این قوانین باعث حفظ پویایی زندگی و آرامش بیشتر ساکنان ساختمان خواهد شد.در این مقاله ما به معرفی آپارتمان نشینی می پردازیم. اگر دوست دارید کمی هم با اصول طراحی دکوراسیون آپارتمان آشنا شوید می توانید مقاله طراحی دکوراسیون آپارتمان را مشاهده کنید.

قوانین آپارتمان نشینی و آشنایی با روال زندگی آپارتمان

لطفا امتیاز بدهید

معرفی قوانین آپارتمان نشینی

 آپارتمان یک واحد مستقل در ساختمانی چند طبقه است. افراد از آپارتمان برای سکونت و یا کسب و کار استفاده می کنند. امروزه با افزایش جمعیت، آپارتمان نشینی گسترش زیادی پیدا کرده است. برخی از افراد ذهنیت قدیمی خود را در خانه های حیاط دار حفظ کرده‌اند. به عبارت دیگر این افراد به ضرب المثل چهار دیواری اختیاری معتقد هستند. اینگونه افراد نتوانستند محدودیت های زندگی آپارتمانی را قبول کنند. متاسفانه هنوز هم  فرهنگ صحیح آپارتمان نشینی در بین افراد به طور کامل رایج نشده است.

آپارتمان نشینی بدون فرهنگ

 یکی از عمده ترین مشکلات آپارتمان نشینی عدم فرهنگ این شیوه زندگی است. عمده ترین مشکلات آپارتمان نشینی زمانی شروع شد که برخی از خانواده ها با ذهنیت زندگی در خانه های ویلایی وارد زندگی در آپارتمان شدند. اکثر افراد با فرهنگ آپارتمان نشینی آشنایی ندارند. این افراد با بلند صحبت کردن، بلند کردن صدای تلویزیون، بلند کردن صدای رادیو، گذاشتن کفش مقابل پاگرد، حمل زباله بدون سطل، برگزاری مهمانی های پر سر و صدا سبب سلب آسایش ساکنان ساختمان می شوند. برای آپارتمان نشینی بهتر است فرهنگ زندگی در آپارتمان را افزایش دهیم. عدم توجه به قوانین آپارتمان نشینی سبب مخدوش شدن حقوق همسایگی، مشاجره و مشکلات متعدد در بین ساکنان  ساختمان خواهد شد.

مالکیت در آپارتمان نشینی

 مالکیت در آپارتمان ها به دو قسمت اختصاصی و مشترک تقسیم شده است. منظور از بخش اختصاصی بخشی از ملک می باشد که فقط صاحب آپارتمان حق استفاده از آن را دارد. بخش های مشترک شامل قسمت هایی از ساختمان می باشد که جهت استفاده عمومی ساخته شده است. بخش های مشترک به مالک مشخصی اختصاص ندارد. بخش مشترک در سند اختصاصی قید نمی شود. بخش مشترک آپارتمان شامل پمپ آب، مرکز حرارت و تهویه، اتاق سرایدار، آسانسور، انبار عمومی ساختمان، برق، گاز مشترک، تلفن، لوله های فاضلاب، تاسیسات مربوط به راه پله، پشت بام، نمای خارجی ساختمان، اسکلت ساختمان، پله های ورودی، درب و پنجره ها، پاگرد و دیوارهای حد فاصل قسمت های اختصاصی است. ساکنان  باید قادر به تشخیص بخش اختصاصی و بخش مشترک ساختمان باشند، زیرا رفتار افراد در بخش های اختصاصی و مشترک یکسان نیست.

پارکینگ

واحدهایی که حق استفاده از پارکینگ به عنوان قسمت مشترک دارند می توانند از آن استفاده کنند. در هنگام نوشتن اجاره نامه یا خرید خانه بهتر است سهم خود را از پارکینگ مشخص کنید. افرادی که به آن ها پارکینگ تعلق می گیرد، باید آن را در سند یا اجاره نامه قید کنند. در غیر اینصورت شما نمی توانید بدون اجازه از پارکینگ شخص دیگری استفاده کنید. در صورتیکه یکی از واحدهای آپارتمان برای مدتی خالی باشد و همسایه ها از پارکینگ بدون اجازه مالک استفاده کنند، پس از بازگشت مالک آپارتمان می تواند اجاره مدت استفاده از پارکینگ را از همسایگان درخواست کند.

افرادی که در پارکینگ اختصاصی دیگران خودروی خود را متوقف کنند و تمایل به برداشتن آن نداشته باشند، مرتکب جرم شده اند. جریمه و حبس به عنوان مجازات برای فرد متخلف صادر خواهد شد. بر اساس قوانین آپارتمان نشینی بدون جلب رضایت تمامی همسایگان نمی توان هیچگونه مراسمی در پارکینگ برگزار کرد. قرار دادن وسایل از قبیل میز و صندلی جهت استفاده شخصی در پارکینگ ممنوع است، زیرا این امر دخل و تصرف در حقوق دیگران به حساب می‌آید. نگهداری حیوانات در حیاط ساختمان خلاف قانون آپارتمان نشینی است.

 آسانسور و پشت بام

ساختمان‌هایی که آسانسور باربری نداشته باشند بر اساس قوانین آپارتمان، نباید از آسانسور برای جابجایی اسباب یا اثاثیه استفاده شود. افرادی که سهوا و یا عمدا به آسانسور آپارتمان آسیبی برسانند باید هزینه تعمیرات آسانسور را متقبل شوند. فضاهای اضافی اتاقک آسانسور، پشت بام و اتاق تاسیسات جهت قرار دادن وسایل مرتبط با ساختمان است. بر اساس قوانین آپارتمان نشینی قرار دادن وسیله شخصی در این مکان ها ممنوع می باشد. قرار دادن وسایل تیز در کف پشت بام به علت ایجاد صدمه به آن ممنوع است. هیچ کدام از ساکنان ساختمان نمی توانند از حیواناتی از قبیل سگ و یا کبوتر در پشت بام نگهداری کنند. پاگرد پشت بام جزء بخش مشترک ساختمان به حساب می آید. هیچ واحدی حق قفل کردن درب پشت بام را به صورت اختصاصی ندارد.

مالکیت در آپارتمان نشینی و فضای آسانسور

راه پله و راهرو

 یکی از قوانین مهم، تمیز نگه داشتن راه پله و راهرو ساختمان است. ساکنان آپارتمان باید قبل از بردن زباله ها به بیرون از خانه آن را در یک پلاستیک سالم قرار دهند. این امر مانع از آلودگی و کثیفی راه پله و راهرو خواهد شد. بر اساس قوانین آپارتمان نشینی قرار دادن دمپایی، جاکفشی، کیسه زباله و سطل آشغال در محوطه راهرو و راه پله ممنوع است.  همچنین ریختن آشغال در حیاط و محوطه راهرو ممنوع می باشد.

هزینه شارژ

 یکی دیگر قوانین آپارتمان نشینی هزینه شارژ ساختمان است. شارژ ساختمان برای خدمات خاص از ساکنان آن گرفته می شود. شارژ ساختمان شامل مواردی از قبیل هزینه برق، هزینه آب، هزینه گاز مشترک، نگهداری از گیاهان، هزینه مربوط به سرایداری، نگهداری و تعمیرات بخش عمومی ساختمان و خرید اقلام مورد نیاز  قسمت های عمومی ساختمان است.

چند نکته برای آپارتمان نشین ها

ساکنان مجتمع های آپارتمانی با رعایت قوانین آپارتمان نشینی به همسایگان خود احترام می گذارند. ساکنان ساختمان با رعایت قوانین آپارتمان نشینی از ایجاد اختلاف و تنش میان خود و همسایگان جلوگیری خواهند کرد. قسمت های مشترک ساختمان برای استفاده اختصاصی مشخص نشده اند. قسمت مشترک در سند مالکیت به هیچ کدام از همسایگان به طور ویژه تعلق ندارد. هیچکدام از ساکنان آپارتمان نباید با نادیده گرفتن حقوق دیگران به صورت شخصی از مکان های مشترک استفاده کنند.

چرا به قوانین آپارتمان نشینی اهمیت دهیم؟

قانون آپارتمان نشینی برای ایجاد محیطی امن و با نظم تدوین شده است. پیروی از این قوانین باعث می شود همه ساکنان ساختمان روزهای خود را در آرامش کامل سپری کنند. از طرفی با وجود قوانین، ساکنان آپارتمان در صورت بروز هر گونه مشکلی می توانند از حق خود دفاع کنند. براساس تحقیقات انجام شده ۵۵ درصد آپارتمان نشین ها از زندگی خود ناراضی هستند. می توان گفت فرهنگ آپارتمان نشینی در میان شهروندان به طور کامل شکل نگرفته است.