لطفا امتیاز بدهید

سازه های نوین در صنعت ساختمان تابع علم و تکنولوژی هستند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد مصالح جدید با ویژگی های خاص در صنعت ساختمان هستیم. مصالح نوین مزایا و قابلیت های ویژه ای نسبت به مصالح قدیمی دارند. در واقع متریال جدید همان متریال قدیمی هستند که دستخوش یکسری تغییرات شده اند. مصالح جدید از نظر مواد تشکیل دهنده، ظاهر و کاربرد با مصالح قدیمی تفاوت دارند. مصالح قدیمی به دلیل ویژگی ها و مزایای محدود به مرور زمان دچار افت کیفیت می شوند. این امر سبب کاهش طول عمر و دوام بنا خواهد شد. اما با ظهور متریال جدید و سازه های نوین در صنعت ساختمان طول عمر بناها افزایش پیدا کرده است. تنوع، طراحی و ساخت سازه های امروزی متناسب با نیازهای بشر می باشد. ساخت بناهای امروزی نسبت به گذشته متفاوت تر، نوین تر و با کیفیت تر هستند. از مزایای متریال مدرن ایجاد زندگی پر از آسایش و آرامش است. در اینجا قصد داریم شما را با سازه های نوین در صنعت ساختمان بیشتر آشنا کنیم.

معرفی سازه های نوین در صنعت ساختمان

لطفا امتیاز بدهید

معرفی ویژگی ها و انواع سازه های نوین در صنعت ساختمان

در حال حاضر انواع مختلفی از سازه های نوین در زمینه های مختلف وجود دارد. 

انواع بتن های نوین

بتن خود ترمیم شونده: این نوع بتن مانع از گسترش ترک خوردگی در بتن  می‌شود. همچنین سبب بازسازی و پر شدن ترک بتن خواهد شد. بتن خود ترمیم شونده با اضافه کردن مواد ترمیم کننده به مواد معمولی تولید می شود. طول عمر و دوام این نوع بتن بسیار بالا است. وجود کپسول های سیلیکات سدیم در ساختار این نوع بتن سبب ترمیم ترک های بتن می شود.

بتن خود ترمیم شونده

بتن اسفنجی: این نوع بتن مخلوطی از شن، سیمان، ماسه و آب است. بتن اسفنجی همانطور که از نام آن پیداست متخلخل می باشد. آب می تواند از بتن اسفنج خارج شود. مواد افزودنی بتن اسفنجی نقش بسیار مهمی در میزان مقاومت، زمان گیرش بتن و نفوذ ناپذیری آن دارند. مواد افزودنی به این نوع بتن سبب تقویت عملکرد بهتر بتن می‌شوند. از مواد افزودنی به بتن اسفنجی می‌توان به گاز سیلیس، سرباره و خاکستر بادی اشاره کرد. این مواد دوام و استحکام بتن را افزایش می دهند. بتن اسفنجی سبب هدایت آب باران به منابع زیرزمینی می شود. استفاده از این نوع بتن، مانع از آب گرفتگی معابر و خیابان‌ها خواهد شد. از بتن اسفنجی برای پر کردن ذخایر زیرزمینی، جلوگیری از یخ زدن آب باران در سطح زمین و زیر سازی چمن ها استفاده می کنند.

مصالح نوین در ساختمان بتن اسفنجی

دیگران مشاهده کردند: طراحی نمای جی اف ار سی ،طراحی نمای GRFS  به صورت کاملا تخصصی

بتن رسانای نور: این نوع بتن به دلیل دارا بودن خاصیت رسانای نور، جزء متریال نوین در صنعت ساختمان است. متریال بکار رفته در ساختار این نوع بتن، سیمان و فیبر شیشه‌ای می باشد. میزان درصد استفاده از فیبر شیشه ای ۴ درصد از وزن کل بتن است. استفاده از فیبر های شیشه ای سبب انتقال نور از بتن می شوند. یکی از ویژگی‌های بارز بتن رسانای نور، بازتاب نور با همان رنگ واقعی نور است.

انواع آجرهای نوین

آجرهای جذب کننده آلودگی: تمیز بودن سطح بنا تأثیر بسیار زیادی بر دوام و ماندگاری آن دارد. از طرفی تمیز بودن سطح بنا زیبایی بنا را دوچندان خواهد کرد. نوع متریال به کار رفته در ساختمان تاثیر بسیار زیادی در مقاومت بنا در برابر عوامل خارجی از قبیل آلودگی دارد. یکی از  سازه های نوین در صنعت ساختمان، آجرهای جذب کننده آلودگی است. این نوع آجرها هوای آلوده را به درون خود می کشند و پس از تصفیه هوا تمیز را آزاد می‌کنند. آجر های جذب کننده آلودگی تاثیر بسیار مثبتی بر روی محیط زیست دارند، زیرا سبب کاهش آلاینده‌ها می‌شوند.

مصالح نوین در ساختمان

آجرهای خنک کننده: این نوع آجرها  ترکیبی از خاک رس و هیدروژن می باشند. هیدروژن به کار رفته در ساختار این نوع آجر ها سبب کاهش دمای داخل ساختمان در روزهای گرم سال می شود. این نوع متریال در کنار متریال های فعلی می ‌توانند به سیستم تهویه ساختمان در آب و هوای گرم کمک کنند.

انواع آجرهای نوین آجر خنک کننده

دیگران مشاهده کردند:طراحی  نما فایبر سمنت برد  و مزایا و معایب آن

چوب های شفاف

 این متریال به عنوان منبع تجدید پذیر از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند. از چوب های شفاف برای ساخت و ساز و طراحی نما استفاده می‌کنند. این نوع متریال از شیشه قوی تر می باشد، زیرا چوب های شفاف در اثر وارد شدن ضربه آسیب نمی بینند. با استفاده از چوب های شفاف می توانید پنجره چوبی بسازید. پنجره های چوبی نسبت به پنجره های شیشه ای قدیمی مزایای بهتری دارند، زیرا از رسانای گرمای کمتری برخوردار هستند.

پانل کامپوزیت آلومینیومی

 از این نوع متریال برای نماسازی ساختمان استفاده می‌کنند. پانل کامپوزیت آلومینیومی از دو لایه ورق آلومینیومی که مابین آن ها پلی اتیلن قرار دارد، ساخته شده اند. پردازش این نوع پنل ها بسیار آسان است. همچنین عملکرد مکانیکی این نوع متریال فوق العاده می باشد. پانل کامپوزیت آلومینیومی در برابر عوامل محیطی مختلف از قبیل تابش نور آفتاب، رطوبت، ضربه، گرد و غبار، انجماد، انبساط و تغییرات دمایی دوام و طول عمر بسیار بالایی دارند. استفاده از پانل کامپوزیت آلومینیومی سبب افزایش زیبایی نمای ساختمان می شود. یکی دیگر از مزایای این نوع متریال مقاومت آن ها در برابر حرارت و آتش است. تنوع رنگ پانل کامپوزیت آلومینیومی بسیار زیاد می باشد. افراد با سلیقه های متفاوت می توانند از این نوع متریال در نمای ساختمان استفاده کنند.

پانل کامپوزیت آلومینیومی

کاشی حرارتی

 یکی دیگر از سازه های نوین در صنعت ساختمان کاشی هایی است که حرارت تولید می‌کنند. این کاشی ها، رسانه‌های جریان الکتریسیته می باشند. زمانی که اختلاف ولتاژ به این نوع کاشی داده شود، کاشی گرم شده و حرارت تولید می‌کند. بدنه کاشی به عنوان عایق حرارتی عمل می کند. اختلاف ولتاژی که به لعاب کاشی داده می شود، تماما به حرارت تبدیل می شوند. دوام و استحکام کاشی حرارتی بسیار زیاد است. آب بندی این کاشی ها بسیار مناسب می باشد.

سنگ نورگذر

 یکی از سازه های نوین در صنعت ساختمان استفاده از سنگ نورگذر است. این سنگ ها زیبایی بی نظیری به نمای ساختمان می بخشند. از سنگ نورگذر برای نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی هم استفاده می شود.

پانل فیبر سیمان

 یکی دیگر از متریال های نوین در صنعت ساختمان پانل فیبر سیمان است. از این نوع متریال در نماسازی ساختمان استفاده می کنند. فیبر سیمان به صورت پانل های سه بعدی است. این متریال با استفاده از فیبر رنگ سیمان تولید می شود. ضخامت منبت کاری هایی که بر روی پانل فیبر سیمان ایجاد می‌شود، بسیار ظریف است. در طول روز با تغییر زاویه تابش و میزان نور به دلیل وجود برجستگی ها بر روی پانل فیبر سیمان، سایه های بسیار جالبی بر روی نمای ساختمان به وجود می‌آید.