طراحی معماری

‌‌BUILDING PLAN

طراحی معماری ترکیبی از دانش فنی و مهندسی، همراه با هنر و خلاقیت است.استفاده از المانهای بصری و مهندسی و قرار دادن آنها بر اساس اصول هارمونی جزء لاینفک طراحی معماری ساختمان می باشد. طراحی معماری جزء اولویت های شرکت خانه معمار است و همواره سعی بر آن داشته با محدودیت ها و معیارهای شهر سازی ، پروژه هایی مطابق با آرمان ها و ایده های کارفرما و در چهار چوب ضوابط و مقررات ملی ساختمان طراحی نماید.

سفارش طراحی معماری

المان میان متن

اصول و روند طراحی معماری

طراحی معماری،  از اصول و قوانین خاصی پیروی می کند. در واقع یک معمار با استفاده از اصول طراحی به راحتی می تواند مفاهیم و طرح های خود را به مشتریان نشان دهد.در ادامه با مراحل طراحی معماری آشنا می شویم و انواع روش های معماری را بیان می کنیم.

آشنایی با مراحل طراحی معماری

بهتر است بدانید معماری دارای یک روند پیچده ای است که جزئیات بسیار زیادی دارد. اولین مرحله در طراحی معماری شناخت خواسته های کارفرما است. در واقع مهندس معمار باید اطلاعات لازم را در این زمینه جمع آوری نماید.و آن ها را با دقت بررسی قرار دهد. اول باید بدانیم که چه کسانی قرار است از این فضا استفاده کند و چه نوع فعالیتی قرار است در آن انجام شود. آگاهی از این اطلاعات به معمار کمک می کند تا بتواند طرحی مطابق با سلیقه مشتری و کاربری فضا به صورت خلاقانه طراحی کند.

شناخت بستر طرح برای ارائه یک طراحی معماری با کیفیت

 مرحله بعد شناخت بستر طرح ، که وضع موجود ساختمان  یا  زمین و شرایط سایت پروژه ، همچون اندازه، همسایگی های زمین و ابعاد آن  میباشد که میبایست به خوبی شناخته شود. در واقع معمار در طراحی باید بتواند شرایط فیزیکی، اجتماعی و فرهنگی پروژه را به خوبی شناسایی کند.  شناخت منطقه آب و هوایی از دیگر مراحل طراحی معماری به شمار می آید. این نوع شناخت کمک می کند تا معمار بتواند بر اساس شرایط محیطی و آب و هوایی مصالح لازم را انتخاب و اقدام به طراحی فضاهای مختلف ساختمان کند. لازم به ذکر است که یکی از عوامل و فاکتورهایی که دارای تاثیر زیاد و مستقیمی بر روی ساخت و سازهای بنا است؛ شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه است.

ایده پردازی و مشاهده نمونه موردی

 بهتر است بدانید مشاهده نمونه های اجرایی، بهترین روش جهت یک اجرای دقیق و حرفه ای محسوب می شود. در واقع یک معمار با کشف شباهت های پروژه های اجرایی در حوزه اقلیمی یا کاربری بهتر می تواند طرح مورد نظر خود را به صورت بدیع، نو و خلاقانه طراحی کند. همچنین دیدن پروژه های مشابه به طراح کمک می کند تا نواقص و عیب های طرح مورد نظر را به خوبی بر طرف و طرحی زیباتر و حرفه ایی طراحی کند. بعد از گذراندن مراحل ذکر شده طراح به راحتی می تواند کانسپت اولیه را جهت اجرا پیش روی خود بگذارد. کانسپت اولیه (مفهوم کلی) در مواردی که کاربری فضا دارای ارزش اجتماعی و فرهنگی است، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در طراحی مراکزی همچون پایانه های مسافربری و بیمارستان ها ایده ها از رویکرد کاملا مفهومی فاصله خواهند گرفت.

 لازم به ذکر است که در این مرحله عرصه بندی فضاها انجام می شود. در واقع تعیین ریز فضاهای بنا و مشخص کردن روابط آن ها با یکدیگر در این مرحله باید به صورت واضح صورت بگیرد. معماران در این برنامه ریزی فضاهای اداری، خدماتی، خصوصی و عمومی را تقسیم بندی خواهند کرد. با این نوع تقسیم بندی به راحتی می توان طرحی نو و خلاقانه را به وجود آورد. بهتر است بدانید ترسیمات شماتیک و ابتدایی در طراحی فضا نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. در واقع معمار با این ترسیمات به راحتی می تواند تصویر ذهنی خود را در طراحی معماری پیاده کند. این ترسیمات به نوعی موجب می شوند تا معمار از امکان پذیر بودن اجرای طرح مطلع شود.

ترسیم و ارائه مدارک و نقشه ها معماری به کارفرما 

نقشه های جزئیات ساختمان به نوعی موجب می شود سازندگان به طرح ذهنی معمار پروژه شرایط فیزیکی ببخشند. لازم به ذکر است که هر طرح معماری، به ترسیمات دقیق اجرایی در دو مرحله فاز یک و دو جهت اجرا شدن نیازمند است. بهتر است بدانید طراحی معماری امروزه بر اساس مفاهیم عمل گرایی و مفاهیم فرم گرا انجام می شود. همچنین در روند این نوع طراحی از دو تفکر استفاده می شود. تفکر اول دارای گزینه های جامع و اجمالی بوده و بدون جزئیات خاص است. همچنین تفکر نوع دوم بر خلاف تفکر نوع اول تفکری است که قدم به قدم شکل گرفته و به جزئیات اهمیت بسیاری می دهد. خوب است بدانید یکی از خصوصیات بارزی که یک طراح باید داشته باشد، این است که بداند در کجا از کدام روش طراحی معماری استفاده کند. در واقع این نوع شناخت باعث می شود تا معمار بازده بیشتری به دست آورد. یک معمار با دانش و آگاهی خود می تواند طرحی خلاقانه و ماندگار را طراحی و خلق کند.