لطفا امتیاز بدهید

نورپردازی نما به نوعی معرف نوع و کیفیت ساختمان است. معماری در شب به اندازه معماری در روز پر اهمیت است. وظیفه افزایش زیبایی و معرفی کاربری های مختلف در شب بر عهده نورهای مصنوعی است که آن را نورپردازی نما می نامیم. نما به عنوان عامل ارتباط دهنده و جذب کننده افراد بسیار اهمیت دارد. نورپردازی ساختمان باعث افزایش چشمگیر زیبایی و عظمت ساختمان ها می شود زیرا نمای ساختمان در شب به دلیل نبود نور کافی به چشم نمی آید. در این مقاله به مقاله هایی چون: اصول نورپردازی نمای ساختمان، انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان، نورپردازی نما ساختمان تاکیدی، نورپردازی کل سازه، نورپردازی نمای ساختمان پس زمینه، نورپردازی نما از داخل و بیرون ساختمان، نورپردازی خشن، انواع لامپ نورپردازی نمار، چراغ های زمینی یا دفنی، چراغ های وال واشر، نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه و بیشتر و نورپردازی نمای ساختمان ویلایی با سبک کلاسیک میپردازیم.

نورپردازی نما ساختمان
لطفا امتیاز بدهید

اصول نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی ساختمان تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی ساختمان و زیباسازی شهر دارد. می توان گفت نمای ساختمان در شب تنها با نورپردازی آن قابل رویت است. بنابراین نورپردازی نما امری مهم و ضروری به شمار می آید. در گذشته از نورپردازی فقط در مغازه ها و یا مکان های تجاری و تفریحی شناخته شده استفاده می شد. اما امروزه استفاده از نورپردازی برای ساختمان های بزرگ، هتل ها، تالارها، رستوران ها، خانه های ویلایی و…رایج شده است. توصیه می کنیم افرادی که به جلوه و شکوه ساختمان خود اهمیت می دهند، از نورپردازی نما استفاده کنند. استفاده از نورپردازی مناسب می توان کاستی های احتمالی نمای ساختمان را به شکل چشمگیری پوشاند و یا بر بخش های خاصی از آن تاکید کرد. با ما همراه شوید تا اطلاعات جامعی در این باره در اختیار شما قرار دهیم.

انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازیی نمای بخش بیرونی سازه ها می توان از تکنیک ها و روش های مختلفی استفاده کرد. در ادامه با پر کاربردترین آن ها بیشتر آشنا می شویم.

نورپردازی نما ساختمان تاکیدی

یکی از روش های متداول در نورپردازی های مدرن، روش تاکیدی و نقطه ای است. در این روش با استفاده از نور، روی بخش های خاصی از سازه به خصوص پنجره ها و بالکن ها تاکید خاصی شده و نسبت به بخش های دیگر روشن تر خواهند شد.

نورپردازی کل سازه

این نوع نورپردازی مناسب سازه های قدیمی و یا مراکز تاریخی است. این روش نمای واقعی سازه را به طور کامل به نمایش می گذارد.

نورپردازی نمای ساختمان پس زمینه ای

یکی از جذاب ترین روش های طراحی نور در نمای بیرونی ساختمان، استفاده از روش پس زمینه ای است. در این حالت با استفاده از تکنیک های خاصی فضای ساختمان از پس زمینه آن جدا و به شکل یک سایه دیده می شود.

نورپردازی نما از داخل و بیرون ساختمان

دراین روش طراح می تواند از عناصر درونی و بیرونی سازه برای نورپردازی نمای ساختمان استفاده کند. استفاده از فیبرهای نوری یا لامپ های نئونی در لبه های خارجی سازه و یا نورپردازی توسط پنجره ها می تواند سازه را بسیار زیبا و مدرن نشان دهد. ساختمان ها جزء عناصر اصلی زیباسازی شهر هستند. نورپردازی ساختمان در صورتی موفقیت آمیز است که نه تنها زیبایی ظاهری ساختمان را افزایش دهد بلکه سبب احیای ساختمان در فضای شهری شود.

نورپردازی خشن

نورپردازی خشن یک نوع نورپردازی ساختمان است که برای نمایان ساختن بافت های کوچک، سطوح و عناصر معماری ساختمان کاربرد دارد. در این روش نورپردازی سطح وسیعی از نما قابل رویت نخواهد بود زیرا ابزارهای نورپردازی فقط بر روی سازه و یا قسمت مورد نظر نصب می شوند. از طریق روش نورپردازی یکدست می توان ساختمان را به صورت یکدست و در سطح وسیعی روشن کرد. نورپردازی از داخل و خارج سبب می شود ظاهر ساختمان بیشتر چشمگیر و جذاب شود. در این روش نورپردازی از عناصری که روی نمای خارجی ساختمان قرار دارند، استفاده می شود. برای مثال از پنجره ها و نرده بالکن استفاده می کنند. در این روش با استفاده از فیبرهای نوری و لامپ های نئونی در لبه های خطوط بکار رفته در نمای خارجی ساختمان زیبایی ساختمان را افزایش می دهند. لازم به ذکر است که برای برجسته کردن نمای ساختمان های مسکونی نباید منبع نور در زیر پنجره ها قرار بگیرد. نورپردازی منطقه ای از دیگر روش های نورپردازی نما است. این روش نورپردازی نقشی ماندگار در ذهن ببینده ایجاد می کند. زیرا با نورپردازی ستون ها، پنجره ها و بالکن ها هارمونی کل بنا به نمایش گذاشته می شود. برای مثال با نورپردازی ستون های پلان ساختمان، بلندی و استحکام نما بیشتر در چشم ببینده نمایان خواهد شد.

نورپرداری نما ساختمان انواع لامپ نورپردازی نما

انواع لامپ نورپردازی نما

چراغ های زمینی یا دفنی

یکی از لامپ های مورد استفاده در نورپردازی نما چراغ های زمینی یا دفنی هستند. این چراغ ها نور را به صورت هاله ای از نور به جسم می تابانند. در واقع این چراغ ها سبب ایجاد سایه روشن های زیبا می شوند. استفاده از این چراغ ها در نورپردازی فضاهای عمومی، حیاط، نمای ساختمان و فضاهای داخلی کاربرد دارند. این چراغ ها را برای برجسته نشان دادن محیط در زمین قرار می دهند. از انواع چراغ های دفنی می توان به چراغ های LED با نانو و نورهای رنگی اشاره کرد. این نوع چراغ ها به همراه سیستم های کنترل از راه دور و سیستم های کنترلی دیجیتالی سبب ایجاد نورها و افکت های متنوع خواهند شد. از ویژگی های بارز چراغ های دفنی می توان به طول عمر بالا و تعمیر و نگهداری ارزان اشاره کرد. همچنین این نوع چراغ ها در برابر نفوذ آب، خمیدگی و خراشیدگی بسیار مقاوم هستند.

چراغ های وال واشر

جزء پرکاربردترین چراغ های نورپردازی نما هستند. از این نوع چراغ ها برای نورپردازی دیوارهای صاف استفاده می کنند. وال واشر از کنار هم قرار گرفتن تعدادی لامپ کوچک ایجاد می شود. این چراغ ها سبب ایجاد نور یکنواخت طولی می شوند. بیشترین کاربرد آن ها در ساختمان های مرتفع و بلند است. جهت و زاویه تابش نور در چراغ های وال واشر قابل تنظیم است. توان مصرفی این نوع چراغ ها پایین است. بنابراین استفاده از چراغ های وال واشر صرفه اقتصادی دارند. از ویژگی های بارز چراغ های وال واشر می توان به مقاومت آن ها در برابر شرایط جوی، رطوبت و ضربه اشاره کرد. اما چند نکته مهم! یکی از مهم ترین موضوعات در خصوص نورپردازی نما میزان مصرف انرژی است که سیستم های نورپردازی سبب افزایش هزینه برق مصرفی می شوند. بنابراین برای این امر باید درست ترین و مقرون به صرفه ترین راه را انتخاب  کرد. برای مثال نورپردازی قسمتی از نما به جای پر کردن کل نمای ساختمان می تواند مقرون به صرفه باشد. قرار دادن سوئیچ جهت روشن و خاموش کردن لامپ ها امری ضروری است. همچنین نحوه استفاده از نورپردازی و هدایت آن باید درست انجام گیرد زیرا در غیراینصورت سبب نازیبایی و و گیج کننده نشان دادن نما خواهد شد.

دیگران مشاهده کردند: نورپردازی داخلی و اصول آن

شماره مشاوره طراحی نما

نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه و بیشتر

نمای ساختمان های مرتفع بیشتر در معرض دید قرار دارند. بنابراین در طراحی نمای ساختمان های دو طبقه و بیشتر باید حساسیت بیشتری به خرج داد. امروزه برای طراحی نمای ساختمان های چند طبقه از ترکیب دو یا چند رنگ استفاده می کنند. در صورتیکه طراحی نورپردازی نما شیک و مدرن باشد. علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری ساختمان قیمت آن را هم افزایش خواهد داد.

نورپرداری نمای ساختمان چند طبقه و بیشتر بسیار شیک و زیبا

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی با سبک کلاسیک

امروزه اکثر افراد از نمای رومی یا کلاسیک برای طراحی نمای خارجی ساختمان های خود استفاده می کنند. در نمای رومی از سنگ های تراورتن که گران هستند استفاده می شود. در واقع نمای رومی جزء زیباترین و لوکس ترین نماهای خارجی ساختمان است. امروزه در طراحی نمای ساختمان های ویلایی هم از نما رومی استفاده می کنند. در نورپردازی نمای رومی باید دقت بیشتری به خرج دهید. برای مثال باید به چگونگی تابش نور موقع شب توجه کنید. همچنین اگر ساختمان با نمای رومی دارای سقف گنبدی شکل باشد، بهتر است حاشیه دور گنبد را پرنورتر کرد این امر باعث می شود جذابیت و زیبایی ساختمان دو چندان شود.