لطفا امتیاز بدهید

نورپردازی داخلی یکی از مهم ترین فاکتورها و عوامل طراحی و دکوراسیون داخلی به شمار می آید. بهتر است بدانید نورپردازی یک قسمت جدایی ناپذیر معماری است. به نوعی می توان گفت نورپردازی تعیین کننده زیبایی محیط طراحی شده توسط معمار محسوب می شود.

نورپردازی داخلی

نورپردازی داخلی

نورپردازی سالن پذیرایی

لطفا امتیاز بدهید

آشنایی با انواع نورپردازی داخلی

بهتر است بدانید نورپردازی محیط های مختلف خانه با یکدیگر متفاوت است. در واقع نورپردازی داخلی را باید با توجه به کاربرد فضاهای مختلف همچون آشپزخانه، پذیرایی و … انجام داد. با توجه به اینکه هر کدام از نورپردازی ها در طراحی و دکوراسیون اهمیت بسیار بالایی دارند، به صورت مختصر به بررسی اصول مورد نظر در طراحی نورپردازی داخلی می پردازیم.

آشنایی با انواع نورپردازی داخلی

آشنایی با انواع نورپردازی داخلی

نورپردازی اتاق نشیمن:

یکی از مسائل مهم و ضروری در طراحی اتاق نشیمن، وجود روشنایی عمومی در آن است، زیرا این اتاق فضایی است که معمولا انواع مختلفی از فعالیت ها در آن اجرا می شود. جهت نورپردازی داخلی اتاق نشیمن می توان از چراغ های خطی، چراغ های رومیزی، چراغ های کف اتاق و آبارژوها استفاده کرد. همچنین استفاده از درهای شیشه ای، پنجره، نورگیر بهترین گزینه ها برای نورپردازی این اتاق به شمار می آیند.

نورپردازی اتاق نشیمن

نورپردازی اتاق نشیمن

نورپردازی سالن غذا خوری:

نورپردازی متمرکز یکی از گزینه های مناسب برای استفاده بر روی میز غذاخوری است. برای روشنایی بالای محیط مورد نظر می توان از یک لوستر یا چراغ بزرگ آویز استفاده کرد. همچنین جهت روشنایی فضای اطراف میز چراغ های رومیزی یا چراغ های کفی بهترین گزینه مناسب هستند.

نورپردازی سالن غذا خوری

نورپردازی سالن غذا خوری

نورپردازی آشپزخانه:

بهتر است بدانید نورپردازی آشپزخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا حجم فعالیت ها و مدت زمان حضور افراد در این قسمت از خانه زیاد است. برای زیباتر شدن فضای آشپزخانه می توان از نورپردازی متمرکز در بخش های مختلفی همچون داخل سینک ظرفشویی و داخل کابینت ها استفاده کرد. استفاده از نور مخفی کابینت آشپزخانه بسیار متداول است. همچنین برای روشنایی عمومی آشپزخانه می توانید از چراغ های آویز بزرگ در سقف، لوستر، نورگیر و پنجره های بزرگ استفاده کنید.

نورپردازی اشپزخانه

نورپردازی اشپزخانه

نورپردازی پذیرایی:

پذیرایی یکی از قسمت های مهم هر خانه ای به شمار می آید، از اینرو در طراحی نورپردازی پذیرایی باید دقت و توجه خاصی را داشته باشید. در واقع در این نوع نورپردازی علاوه بر کاربردی بودن بهتر است به زیبایی دکوراسیون توجه ویژه ای داشته باشید. استفاده از ترکیب نورپردازی فراگیر و تأکید کننده برای این نوع نورپردازی بهترین گزینه محسوب می شود. در این قسمت از خانه می توان از لامپ های مخفی ریسه ای استفاده کرد. لازم به ذکر است که ریسه ها با رنگ های مختلف را می توان در کنار نورپردازی های نقطه ای در سقف به کار برد.

نورپردازی سالن پذیرایی

همچنین این مطلب را دیگران مشاهده کردند : انواع نورپردازی 

آشنایی با اصول نور پردازی داخلی در دکوراسیون

برای اینکه نورپردازی داخلی تاثیر گذار باشد و کارایی داشته باشد باید به اصول نورپردازی و اجرای صحیح آن توجه و دقت لازم شود. قبل از نورپردازی لازم است تمامی اصول در نظر گرفته شوند و تمامی آن ها رعایت شوند. برای داشتن یک دکوراسیون بی نظیر و حرفه ای در کنار طراحی نورپردازی باید از محصولات ایده آل و مناسب در این زمینه استفاده شود. در ادامه مطلب بد نیست با برخی از این اصول به صورت مختصر آشنا شوید.

تضاد و سایه روشن در نور پردازی

یکی از معیارهایی که در نورپردازی داخلی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، رعایت تضاد سایه روشن است. بهتر است بدانید زمانی که یک فضا به صورت یکنواخت روشن می شود، این نورپردازی جلوه و زیبایی خاصی را به فضا نمی بخشد. قرار گرفتن نور و تاریکی در کنار یکدیگر و تضاد آن ها به نوعی باعث جذاب شدن فضای مورد نظر می شود.

تغییر فضاهای مختلف با نور پردازی

تغییر فضاهای مختلف با نور پردازی

تغییر فضاهای مختلف با نور پردازی

با کمک نورپردازی می توان فضاهایی با مساحت و متراژ کم به گونه ای طراحی کرد که فضا بزرگ تر دیده شود. همچنین از دیگر ایده های جالب، استفاده از انواع نورپردازی های مخفی می باشد که قادر است سبکی مدرن را ایجاد کند. با استفاده از این نوع نورپردازی می توان فضا را از نظر ابعادی متفاوت تر نشان داد، زیرا این نورپردازی را می توان در قسمت های مناسب با زاویه صحیح به کار برد. همچنین برای تغییر فضاهای مختلف لازم است از انواع نورهای تاکیدی، نقطه ای و نواری در مکان های مناسب استفاده کرد.

تضاد و سایه روشن در نورپردازی

تضاد و سایه روشن در نور پردازی

هماهنگی نور پردازی با سبک چیدمان و وسایل:

از دیگر اصولی که در نورپردازی داخلی باید مورد توجه قرار گیرد، هماهنگی نورپردازی با سبک چیدمان و وسایل منزل است. لازم به ذکر است که استفاده از نورهای مخفی نقش بسیار مهمی را در نورپردازی قسمت های مختلف همچون ویترین ها، راه پله ها، کابینت ها و شلف ها دارند. در واقع نور مخفی در این بخش های مختلف از فضا به طور قابل توجهی باعث زیبایی ظاهری و جلوه بی نظیری در آن ها خواهد شد.

نورپردازی هوشمند:

رعایت مصرف برق و کنترل و صرفه جویی در آن یکی از موارد مهم در اصول نورپردازی داخلی ساختمان به شمار می آید. استفاده از سیستم های هوشمند در نورپردازی یکی از روش های مناسب و ایده آل جهت رسیدن به این هدف است. در این سیستم خاموش و روشن شدن کلیدها به وسیله سنسور صورت می گیرد، از اینرو استفاده از آن باعث صرفه جویی در مصرف برق می شود. همچنین از دیگر مزایای هوشمند سازی نورپردازی استفاده از گوشی های هوشمند تلفن همراه و از راه دور جهت کنترل خاموش و روشن کردن منابع نور است. لازم به ذکر است که این نوع نورپردازی استفاده از انواع سنسورهای نوری و حرکتی را شامل می شود.

نورپردازی هوشمند:

نور پردازی هوشمند

محل قرارگیری منبع نور:

یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در نورپردازی اصولی انتخاب محل قرارگیری منبع نور است. امروزه در طراحی های داخلی جهت نورپردازی از لامپ های توکار یا روکار و همچنین لامپ های مخفی پر نور در سقف های کاذب استفاده می شود. از دیگر ایده ها جهت نورپردازی حرفه ای می توان به استفاده از چراغ ها و آویز های دکوراتیو بلند جهت تمرکز نور اشاره کرد.

هماهنگی نورپردازی با سبک چیدمان و وسایل:

هماهنگی نور پردازی با سبک چیدمان و وسایل

هماهنگی نورپردازی با معماری داخلی:

از دیگر اصول مهم در نورپردازی هماهنگی نورپردازی با معماری داخلی است. یکی از قواعد این اصول این است جایی از فضای خانه که نور طبیعی کمتری دریافت می کند باید نورپردازی قوی تری انجام شود. همچنین می توان انواع نورپردازی های مختلف را در مکان هایی که قبلا در معماری ساختمان جایی برای آن ها در نظر گرفته شده است انجام شوند.

نورپردازی هوشمند سالن نشیمن

نور پردازی هوشمند سالن نشیمن