لطفا امتیاز بدهید

اگر خانه ای کلنگی دارید اما سرمایه کافی برای بازسازی آن را ندارید، مشارکت در ساخت راه چاره برای مشکل شماست. اگر برای تان سوال پیش آمده که این کار چطور ممکن است و اصلا مشارکت در ساخت چیست، در ادامه با ما همراه باشید تا این موضوع را به طور دقیق تر بررسی کنیم.

خانه های کلنگی

خانه های کلنگی

لطفا امتیاز بدهید

مشارکت در ساخت به این معناست که هر کدام از طرفین برای دستیابی به یک بنای مشترک، آورده های خود را به اشتراک می گذارد. به طور جزئی تر یعنی برای مثال شما یک خانه قدیمی و کلنگی دارید، اما پول و تخصص کافی برای ساخت خانه جدید یا بازسازی خانه قدیمی را ندارید. در چنین موردی، یک سازنده به همراه تخصص و سرمایه خود، می تواند این کمبود را جبران کند و در نهایت نیز از سود نهایی کار بهره مند شود.

برای مثال شما یک خانه قدیمی را می کوبید و در نهایت به جای آن یک آپارتمان چند واحده می سازید. با توجه به درصد سرمایه ای که هر یک از طرفین در کار مشارکت داده اند، درصد بهره مندی از نتیجه نهایی ملک مشخص می شود. یعنی تعداد واحد های نوسازی که در نهایت به شما می رسد، بستگی به این دارد که ارزش زمین شما در مقابل ارزش سرمایه و تخصصی که سازنده در کار دخیل کرده، چقدر است. برای محاسبه این ارزش، مفهومی تحت عنوان قدرالسهم مطرح می شود.

واحدهای نوساز

مفهوم قدر السهم در مشارکت در ساخت چیست؟

منظور از قدر السهم، میزان سهم هر یک از طرفین قرارداد از سود حاصل از مشارکت است. برای محاسبه قدرالسهم، قیمت روز ملک و زمین با توجه به منطقه و شهر مربوطه در نظر گرفته می شود.

انواع مشارکت در ساخت

قرارداد های مشارکت در ساخت، به صورت توافقی تنظیم می شوند. طبق اصل حاکمیت اراده در قراردادهای خصوصی، شرایط و بندهای قرارداد توسط طرفین قرارداد تعیین می‌ شود. بنابراین لازم است که نهایت دقت در تنظیم قرارداد به عمل آید تا هیچ یک از طرفین متضرر نشوند. برای تنظیم این قرارداد می توانید از چندین قالب از پیش تعیین شده استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که حتی در صورت عدم توانایی هر کدام از طرفین، کسی دچار ضرر نخواهد شد. لازم به ذکر است که هر دو طرف پیش از عقد قرارداد، ارزش حقیقی آورده های خود در شراکت مربوطه را تعیین نمایند. زیرا اگر به هر دلیلی در آینده پروژه متوقف شد، برای حساب کردن سهم هر یک از طرفین، باید ارزش تمامی آورده ها به طور دقیق مشخص باشد.

مشارکت در بافت فرسوده

یکی از انواع قرارداد مشارکت در ساخت به این شکل است که دو طرف توافق می کنند تا بعد از تمام شدن هر مرحله ای از کار، یک دانگ از سند به نام سازنده شود. به این صورت که مثلا وقتی قرار است یک ساختمان 6 طبقه ساخته شود، بعد از اتمام طبقه سوم یک دانگ، بعد از اتمام طبقه ششم، دانگ دوم، و در نهایت پس از اتمام کار دانگ سوم به نام سازنده شود.

صاحب ملک موظف است تا پیش از فرا رسیدن موعد انتقال رسمی، تمامی کار های مربوط به مجوز را انجام دهد تا در روز مذکور بتواند به نام زدن رسمی سند را در دفترخانه به انجام رساند.

در نوع دوم، مالک ملک پس از فرارسیدن زمانی که ارزش هزینه های طرف دوم به اندازه ارزش زمین بشود، وکالت بلاعزلی به وی می دهد تا بتواند مقدمات انتقال سهم رسمی را به انجام برساند.

انواع قرار داد مشارکت در ساخت

در نوع سوم، واگذاری رسمی سه دانگ از ملک به پیمانکار در همان ابتدای مشارکت صورت می ‌گیرد. در صورتی که ارزش زمین و هزینه های ساخت و شاز پیمانکار با هم اختلاف داشته باشند، این مبلغ ما به التفاوت باید یا به روش نقدی، یا به صورت سهم بیشتر در نتیجه نهایی به طرف مذکور واگذار شود.

انتقال سه دانگ از ملک به سازنده را از طریق مبایعه نامه نیز می ‌توان انجام داد. در این موارد بهتر است که معادل این مبلغ، چکی در وجه عامل مالک نوشته شود.

پرداخت مابه التفاوت ارزش زمین و ساخت نیز می تواند با تخصیص سهم بیشتر در ملک به طرف مربوطه انجام شود.

برای مشاهده نمونه بازسازی خانه قدیمی ساختمان توسط تیم خانه معمار کلیک کنید.

فواید مشارکت برای ساخت

اگر هنوز برای انجام مشارکت در ساخت دارای شک و تردید هستید، بیایید چندی از مزایای مهم آن را مرور کنیم.

زیباسازی بافت فرسوده: خانه های کلنگی و فرسوده به مرور زیبایی خود را از دست می دهند. استاندارد های زیبایی خانه های قدیمی با استاندارد های زیبایی امروزی بسیار متفاوت هستند و فرسودگی بیش از حد نیز روی این افت ظاهر ساختمان تاثیرگذار خواهد بود. با مشارکت در ساخت بافت فرسوده می توان ظاهر قدیمی و خراب خانه های کلنگی را به آپارتمان یا خانه ای لوکس و زیبا تبدیل کرد.

زیباسازی بافت فرسوده

افزایش ایمنی: هر ساختمانی به مرور زمان دچار تخریب می شود. از طرفی استانداردهای ایمنی ساخت و ساز هر چند سال یک بار تجدید شده و اصول به روزتری جای آن ها را می گیرند. البته هدف اصلی، افزایش مقاومت و استحکام هر چه بیشتر ساختمان ها در برابر انواع آسیب های طبیعی و انسانی است که ممکن است به وجود بیایند. برای نمونه اقداماتی که در گذشته برای محافظت ساختمان در برابر زلزله صورت می گرفت، در مقابل مقاومتی که روش های جدید ایجاد می کنند، اصلا قابل مقایسه نیستند. به عنوان مثالی دیگر می توان مسئله فرسایش و نشست زمین را در نظر گرفت. در گذشته بررسی خاک زمین و محافظت ساختمان در برابر نشست زمین اصلا مطرح نبود. در حالی که امروزه می دانیم این موضوع خطری شایع است که هر ساختمانی را تهدید می کند.

افزایش ایمنی در ساختمان

افزایش سرمایه: وقتی کل سرمایه شما شامل یک زمین و یک خانه کلنگی باشد، عملا خانه ارزش خاصی ندارد. حتی اگر در خانه ساکن باشید، باز هم فقط از یک زمین و یک خانه قدیمی برخوردار هستید. اما بعد از بازسازی خانه به وسیله مشارکت در ساخت، شما عملا می توانید بدون اینکه پول خاصی بپردازید، علاوه بر زمین، از چند واحد نوساز و مدرن هم بهره مند شوید. بنابر علاقه می توانید آن ها را برای فرزندان و اعضای خانواده در نظر بگیرید یا بفروشید و به اجاره بگذارید و از سود آن بهره منئ شوید. البته در طول عملیات بازسازی باید محلی برای سکونت خود دست و پا کنید.

افزایش سرمایه

افزایش سرمایه در بازسازی بافت فرسوده

بهره مندی از امکانات جدید و به روز: خانه های قدیمی عملا امکانات خاصی برای رفاه و آسایش مورد نیاز در زندگی شهری امروز ندارند. از مهم ترین این امکانات می توان به آسانسور، سرویس فرنگی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی جدید، پارکینگ های هوشمند و درب و پنجره دوجاره اشاره کرد. شما می توانید بنابر سلیقه خود، هر کدام از این امکانات جدید را در خانه جدید خود داشته باشید.