1/5 امتیاز از (1 رای )

داشتن استخر در محیط خانه، خوشایند همه اعضای خانواده است. فرقی ندارد، کوچک باشید یا بزرگ، فراهم بودن فرصت و فضایی برای شنا در آب و استراحت در کنار آن، امری بسیار لذت بخش خواهد بود. بنابراین استخر آب گرم خانگی، یکی از لوکس ترین امکاناتی است که نصب آن علاوه برجنبه ظاهری، کاربردهای زیادی خواهد داشت. در ادامه قصد داریم مراحل ساخت استخر خانگی را با هم بررسی کنیم.

حرفه ای ترین مراحل ساخت استخر آب گرم خانگی با کمترین هزینه

1/5 امتیاز از (1 رای )

تعیین محل نصب استخر

پیش از تصمیم گیری درباره مراحل ساخت استخر، لازم است که محلی که قرار است استخر نصب شود، تعیین شود. انتخاب محل از چند جنبه حائز اهمیت است. ابتدا اینکه شرایط اقلیمی محیط، ممکن است اجازه نصب استخر در هر محلی را ندهد. دومین نکته ای که باید در نظر گرفته شود، استاندارد های ساخت و ساز و پتانسیل های محل برای ساخت استخر می باشد. از طرفی باید به مسائل فرهنگی نیز توجه داشت.

  • شرایط اقلیمی: در برخی از شهر ها، به دلیل آب و هوای دائما سرد، نمی توان استخر را در فضای روباز بنا کرد. در چنین مواردی، معمولا اصلی ترین گزینه بنای استخر داخل ساختمان است. البته گزینه دیگر، ساخت فضایی سرپوشیده حول استخری است که در حیاط نصب می شود. این فضا حتی می تواند شیشه ای باشد تا دید افراد نسبت به فضای حیاط از بین نرود. اما این کار هزینه های بیشتری در پی دارد که لازم است قبل از اقدام به طور کامل مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته شود.
  • پتانسیل ساختمان برای نصب استخر: فشار بالایی که آب در حجم بالا به دیواره های استخر وارد می آورد، می‌تواند ساختمان خانه را تحت تاثیر قرار دهد. به همین منظور فشارهای وارده به پی و ساختمان سازه باید با توجه سایز استخر از پیش محاسبه شوند و پتانسیل ساختمان در مقابل این فشارها بررسی گردد. از طرفی موارد تخصصی دیگری هم هستند که تنها کارشناس و پیمانکار مربوطه از پس سنجش آن ها برمی آیند. جنس خاک، رویش گیاهی و ریشه درختان در اطراف محل مربوطه مواردی از این دست هستند.

برای ساخت استخر خانگی گزینه های متعددی برای تعیین محل وجود دارند. غالبا استخر ها در حیاط بنا می شوند. اما بنا ساختن استخر روی پشت بام، درون ساختمان و یا در تراس هم گزینه های دیگری هستند که گاها مزایای بیشتری نسبت به بنا کردن استخر در حیاط دارند.

تعیین محل نصب استخر

هزینه ساخت استخر خانگی آب گرم

پیش از ساخت استخر، باید توجه داشته باشید که هزینه استخر خانگی، تنها به هزینه ساخت آن محدود نمی شود. بلکه هزینه نگهداری، تنظیم دما و نظافت استخر نیز از مواردی هستند که هزینه آن ها حتما باید در نظر گرفته شود. بنا ساختن در محل هایی که آفتاب گیر قوی دارند، مانند پشت بام  ها و تراس ها ازین جهت که هزینه های مربوط به گرم کردن آب کاهش می یابد، دارای مزیت محسوب می شوند.

طراحی استخر آب گرم خانگی

پس از تعیین محل، نوبت به انتخاب طرح استخر می رسد. دو گزینه برای این مرحله وجود دارد. اول این که می توانید طرح مورد نظر را خودتان با استفاده از نمونه هایی که تصاویر آن ها موجود هستند انتخاب کنید، یا یک شمای کلی از استخری که مد نظر دارید، به همراه ویژگی های  جزئی آن به پیمانکار بدهید تا طرح را اجرا کند. از طرفی هم می توانید کلیه مراحل را به طراحان بسپارید تا طرحی منحصر به فرد ارائه دهند.

 

دیگران مشاهده کردند: اصول نورپردازی استخرهای رو باز و سر پوشیده

مراحل ساخت استخر

اجرای مراحل ساخت استخر، به دلیل حساسیت عملیات آب بندی، به دقت، زمان و مصالح درجه یک احتیاج دارد. در صورتی که استخر قرار باشد درون ساختمان بنا شود. این حساسیت بالاتر هم می رود و کار ساخت و ایزولاسیون تخصصی تر خواهد بود. در ادامه قصد داریم مراحل ساخت استخر در فضای باز را بررسی کنیم.

 مراحل ساخت استخر

 خاک برداری

در ابتدای مراحل ساخت استخر، در محل مورد نظر متناسب با ابعاد و طرحی که برای استخر در نظر گرفته شده، محل کنده کاری روی زمین خط کشی می شود. سپس درون محل خط شکی شده، خاک برداری تا عمق مورد نظر صورت می گیرد. برای اندازه گیری عمق استخر باید در نظر داشت که عملیات بتن ریزی و کاشی کاری کف استخر باعث بالا آمدن عمق استخر خواهند شد.

انجام آرماتور بندی

بعد از خاک برداری نوبت به آرماتوربندی می رسد. این کار به وسیله میلگرد های نمره 14 انجام می شود. سپس بتن ریزی عیار 350 با ضخامت 20 تا 25 سانتی متر انجام می شود. پس از شیب بندی و تراز کف استخر، بلوک های سیمانی چیده شده و با ملاتی رقیق درز های آن پر می شود. دقت عمل در انجام این مرحله اهمیت بالایی دارد. زیرا باعث می شود تا از نفوذ آب جلوگیری شود.

دیگران مشاهده کردند: نمای خشک سرامیک چیست؟

آب بندی استخر با زرین و ملات

در این مرحله از مراحل ساخت استخر می توان با اجرای یک لایه از مخلوط رزین عایق بندی با ملات سیمانی، آب بندی استخر را انجام داد. روش دیگری نیز برای آب بندی کف استخر وجود دارد. در روش دوم می توان روی بلوک ها را با یک لایه 5 سانتی متری از سیمان پوشاند. سپس روی آن را به وسیله یک قلمو از مواد آب بندی حاوی رزین و الیاف به ضخامت 5 میلی متر پوشاند. این کار باعث می شود تا در نهایت کف استخر براق و صاف به نظر برسد.

پس از خشک شدن کف استخر، نوبت به اجرای دیواره ها می رسد. در این مرحله، آرماتور هایی که در کف استخر کار گذاشته شده بودند خم خورده و در وسط قالب بندی دیواره ها قرار می گیرند. سپس بتن ریزی درون قالب های دیواره آغاز می شود و همزمان برای داشتن سطحی صاف، عملیات ویبره نیز انجام می شود. پس از خشک شدن قالب ها، آب بندی و کاشی کاری دیواره ها صورت می گیرد. کارگذاری تاسسیات نورپردازی (در صورت تمایل) و تصفیه آب نیز باید در حین همین مرحله انجام شوند تا بعدا نیاز به سوراخ کردن دیواره های استخر نداشته باشیم.

آب بندی استخر را هم می توان به وسیله چسب بتن انجام داد و هم توسط ورقه های عایق مثل ژئوکامپوزیت ها. پس از اتمام مرحله آب بندی، تست آب بندی انجام شود. این کار به این شکل انجام می شود که استخر یک بار پر از آب می شود و سطح آب پس از 5 روز اندازه گیری می شود. اگر ارتفاع سطح آب تغییر نکرده باشد و دیواره خارجی مرطوب نشده باشند، یعنی عملیات آب بندی به درستی صورت گرفته.

آب بندی استخر با زرین و ملات

مرحله آخر کاشی کاری استخر

در نهایت نیز کاشی کاری متناسب با طرح و رنگ مورد نظر انجام میگیرد. برای تنظیم دما، تصفیه و نورپردازی آب استخر، موتور خانه ای کوچک در کنار آن راه اندازی می شود که غالبا حدود 1 متر پایین تر از سطح استخر نصب خواهد شد. در انتها، سطح آب استخر پر شده و موتور خانه آن راه اندازی می شود.