5/5 امتیاز از (1 رای )

یک ساختمان و یا یک بنا می تواند نماهای متفاوتی داشته باشد که متناسب با ذوق و سلیقه معمار این نما می تواند در طرح ها و رنگ های متنوع ای ساخته شود. یکی از نماهای فوق العاده زیبا و مدرنی که عموما در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، نمای سیمانی است. این نمای ساختمان در مقایسه با سایر طراحی نمای ساختمان موجود در بازار دارای ویژگی های بسیار خاصی است که توجه به آن ها می تواند این نما را از سایر نماهای دیگر، ممتاز و متمایز سازد! اگر قصد دارید اطلاعات خود را در خصوص نمای سیمانی افزایش دهید، بهتر است در ادامه این مقاله با ما در خانه معمار همراه باشید.

طراحی نمای سیمانی

5/5 امتیاز از (1 رای )

نمای سیمانی چیست و به چه انواعی تقسیم بندی می شود؟

در میان تمامی مصالحی که از آن ها در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود، سیمان جایگاه ویژه و خاصی دارد. استفاده از ترکیب سیمان و آب می تواند در مجاورت هوا خاصیت چسبندگی ایجاد کند که این موضوع سیمان را به عنوان یکی از پرکاربرد ترین مصالح ساختمانی تبدیل نموده است. اما علاوه بر خاصیت چسبندگی، استفاده از سیمان در انواع متفاوت و مختلفی می تواند باعث ایجاد نماهای متفاوتی شود. این نما، خود دارای انواع متفاوتی است که در ادامه به معرفی و بررسی آن ها می پردازیم.

طراحی نمای ساختمان با استفاده از سیمان

طراحی نمای ساختمان با استفاده از سیمان

  1. نمای سیمان سفید
  2. نمای سیمان شسته
  3. نمای سیمان تخته ماله
  4. نمای تگرگی و ماهوتی
  5. نمای تیشه‌ای یا نمای چکشی
  6. نمای آبساب و موزائیک شسته
  7. نمای خراشی
  8. نمای رومی سیمانی

8 مورد فوق از محبوب ترین و پر استفاده ترین نماهای سیمانی بودند که معماران عزیز بر حسب موقعیت ساختمان، بودجه نهایی، سلیقه مشتری و… از آن ها استفاده می کنند.اگر دوستدار طراحی نمای مینیمال هستید استفاده از این متریال گزینه خوبی است. در مقالات بعدی به صورت موردی به بررسی تک تک این نماها می پردازیم و شما را با آن ها آشنا می کنیم.

نمای سیمانی چیست و به چه انواعی تقسیم بندی می شود؟

نمای سیمانی چیست و به چه انواعی تقسیم بندی می شود؟

نمای سیمان سفید

متریال اصلی نمای سیمان سفید همانطور که از نامش مشخص می باشد سیمان سفید است که با ترکیب پودر سنگ و آب ، نما کاری انجام می شود. سیمان سفید دارای خط تولید پیچیده تری نسبت به سیمان سیاه است و لازم است سولفات آهن و منیزیم از آن حذف شده و از سوخت بدون دوده استفاده شود در نتیجه هزینه تمام شده بالاتری نسبت به سیمان سیاه دارد.اما قطعا نسبت به سنگ مقرون به صرفه تر است در حالی که رنگ سفید آن لوکس بودن نمای سنگ را تداعی می کند.

ویژگی دیگر نمای سیمان سفید این است که به علت دانه ریز بودن و همچنین ترکیبات آن ، مقاومت بیشتر و فرم پذیری بهتری نسبت به سیمان سیاه دارد. به همین دلیل مقاومت بالا برای مناطق مرطوب و زلزله خیز مناسب است و خطر کمتری نسبت به نمای سنگی دارد.

نمای ساختمان با سیمان سفید و به سبک رومی

نمای ساختمان با سیمان سفید و به سبک رومی

نمای رومی با متریال سیمان

نمای رومی با متریال سیمان

نمای سیمان شسته 

نمای سیمان شسته یکی از متداول ترین و البته مقاوم ترین نماها است که از ترکیب سیمان سیاه و یا سفید با پودر سنگ و سنگ های دارای نمره بندی ایجاد می شود. البته می توان از رنگ های معدنی برای تولید نمای شسته با رنگ های مختلف استفاده کرد. از آنجا که این نما پس از پایان کار با آب شسته می شود به آن نمای شسته می گویند. این نما سرعت اجرای پایینی دارد اما از استحکام و ماندگاری بالایی برخوردار است.و همچنین می توان نما با طرح های متنوعی را ایجاد کرد.

نمای تخته ماله سیمانی

نمای تخته ماله از دو لایه استری و لایه نهایی تشکیل شده . لایه آستری تشکیل شده از ملات سیمان و ماسه و لایه نهایی که همان لایه تخته ماله است از ماسه و پودر سنگ و خاک سنگ و سیمان اجرا می شود. این لایه توسط ماله با ضخامنت 0.5 سانت بر روی سطح کشیده می شود.

نمای سیمانی که ترکیب سیمان سفید و رنگی است

نمای سیمانی که ترکیب سیمان سفید و رنگی است

نمای تگری و ماهوتی

این سبک نما در سه لایه انجام می شود. دو مرحله اولیه مانند نمای تخته ماله انجام می شود و لایه سوم به وسیله دستگاه دوغاب پاش روی سطح نما پاشیده می شود.این لایه شامل ملات سیمان و پودر سنگ و خاک سنگ است .در صورتی که مصالح استفاده شده دارای دانه درشت باشد به آن نمای سیمانی تگری و در صورتی که مصالح دارای دانه ریز باشد نمای ماهوتی می گویند.

نمای تگری ساختتمان با سیمان رنگی

نمای تگری ساختتمان با سیمان رنگی

نمای تیشه ایی یا چکشی

نمای تیشه ایی یا چکشی از اندود کردن دولایه تشککیل شده . لایه اول آستری است و لایه دوم ملات ماسه و سیمان است که می توان ازسیمان های رنگی هم استفاده کرد. پس از خشک شدن این نما با تیشه مخصوص سطح را تیشه دار می کنند که نتیجه کار بستگی زیادی به مهارت استادکار دارد.برای داستن نتیجه بهتر لازم است کار توسط افراد حرفه ایی انجام شود.این نما از آنجا که زمان زیادی برای اجرای تیشه کاری لازم دارد دستمزد اجرای آن بیشتر از دیگر نماهاست.اما در نهایت همچنان هزینه تمام شده کمتری نسبت به متربال های دیگر مثل سنگ و سرامیک دارد. 

نمای سیمان چکشی

نمای سیمان چکشی

نمای آبساب و موزائیک شسته

روند اجرای این نما مانند نمای تیشه ایی است که از یک لایه آستری متشکل از ملات سیمان و سیمان سفید یا رنگی و ملات موزائیک ایجاد می شود .چیزی که این نما را متمایز می کند نحوه پرداخت آن است.در این نما قبل از خشک شدن  سطح نما را با آب خیس می کنند تا مصالح سنگی که در آن به کار رفته نمایان شود. سپس سطح کار را قبل از خشک شدن با برس می سایند و پس از آن لایه نما را سمباده می زنند تا کاملا صیقلی و مانند موزائیک شود.

نمای ساختمان با متریال سیمان

نماسازی با طرح سنکگ و چوب

نمای سیمان خراشی

نمای سیمان خراشی نیز جزء نماهای اندود است و روند اجرای آن ماندد نمای تخته ماله ایت پس از اجراای آستری و لایه تخته ماله که از ملات و پودر سنگ و خاک سیمان و سیمان استبرای ایجاد نمای خراشی مقدار کمی مصالح سنگی به ضخامت خیلی کم روی سطح کار مالیده می شود و سپس روی آن را با استفاده از ماله مخصوص خراش هایی ایجاد می کنند.

نمای سیمانی رومی

نمای کلاسیک یا رومی از نماهای فوق العاده زیبا و لوکس و گران است که فوق العاده با شکوه و زیباست .متریال به کار رفته در آن معمولا از سنگ تراورتن است .برای کاهش هزینه می توان از سیمان برای ایجاد این نما استفاده کرد.نمای رومی سیمانی ایجاد شده با سیمان سفید فوق العاده زیباست و لوکس بودن نمای کلاسیک را تداعی می کند. البته از سیمان سیاه و رنگی نیز می توان استفاده کرد. نمای رومی سیمانی نیاز به زیرسازی مناسب دارد. برای زیر سازی لا زم است سطح نما با پروفیل نبشی و قوطی شاسی کشی شده و رابیتس بندی شود.سپس روی توری سیمانی با ملات سیمان و پودر سنگ پوشیده می شود تا زیرسازی مناسبی برای انجام لایه پایانی وجود داشته باشد.

نمای رومی سیمانی به رنگ سفید

نمای رومی سیمانی به رنگ سفید

بررسی مزایا و معایب استفاده از سیمان در نمای ساختمان!

نماهای سیمانی نیز همانند سایر نماهای دیگر دارای مزایا و معایب مصرف است! اگر تصمیم به استفاده از نمای ساختمان سیمانی گرفته اید، بدون شک لازم است قبل از اجرای آن با مزایا و معایب آن آشنا شده تا بتوانید درک بهتری از این نما داشته باشید و چنانچه نیاز به مراقبت های خاصی است، آن رعایت کنید.

بررسی مزایای استفاده از نماهای سیمانی

این نما دارای مزایای قابل توجه ای است که این نما را از سایر نماهای موجود در بازار ممتاز و متمایز می سازد! از این رو این مزایا به شرح زیر می باشد:

  1. اگر به دنبال اجرای نمای کلاسیک هستید، استفاده از این نما به شدت توصیه می شود.
  2. استفاده از این نما به نسبت سایر نماهای دیگر همانند نمای کامپوزیت، نمای سنگی، نمای آجری، نمای بایرامیکس، ارزان تر و کم هزینه تر است.
  3. در این نما به صورت خاصی از سیمان استفاده شده است، بنابراین میزان مقاومت آن نسبت به سایر نماهای دیگر بالاتر می باشد.
  4. از دیگر مزایای استفاده از این نما، می توان به پایداری آن در برابر شرایط جوی نامناسب اشاره نمود. بنابراین شما با خیال راحت می توانید از این نما در طراحی ساختمان استفاده کنید و به هیچ عنوان نگران تغییرات آب و هوایی نباشید.
  5. اگر علاقه مند به ایجاد نمایی صاف و یکپارچه هستید، استفاده از نمای سیمانی می تواند خواسته شما را به صورت کامل برآورده کند.
بررسی مزایا و معایب استفاده از سیمان در نمای ساختمان!

بررسی مزایا و معایب استفاده از سیمان در نمای ساختمان!

بررسی معایب استفاده از نما با متریال سیمان در صنعت ساختمان سازی

علاوه بر مزایایی که در بخش فوق به معرفی و بررسی آن پرداختیم، استفاده از نمای ساختمان سیمانی می تواند معایبی را نیز به همراه داشته باشد که در ادامه به معرفی و بررسی این معایب می پردازیم.

  1. متاسفانه به دلیل استفاده از سیمان در این سازه، وزن نهایی ساختمان افزایش می یابد.
  2. اگر در منطقه ای مرطوب همانند شمال کشور زندگی می کنید این نما برای ساختمان شما نمی تواند مناسب باشد چراکه عایق خوبی برای حرارت و رطوبت در این مناطق نیست!
  3. از دیگر معایب استفاده از نمای ساختمان سیمانی می توان به عدم وجود خاصیت آنتی استاتیک (تمیزکنندگی) در آن اشاره نمود! یعنی وجود گرد و غبار می تواند به راحتی سازه شما را کمی تیره و یا خاک گرفته کند.
  4. اگر از این نما برای سال های طولانی قرار است استفاده شود، بر اساس آلودگی های شهری و منطقه ای باید منتظر تغییر رنگ این سازه بود.
بررسی معایب استفاده از نمای سیمانی در صنعت ساختمان سازی

بررسی معایب استفاده از نمای سیمانی در صنعت ساختمان سازی

اجرای نمای های سیمانی به چه صورت است؟

فرایند اجرای این بنا نیز بسیار دیدنی است! در ابتدای کار لازم است تا سطحی مناسب را با استفاده از شاسی‌کشی فلز با استفاده از توری رابیتس ایجاد کنیم. پس از بستن رابیتس به صورت کامل و جوشکاری آن، بر روی توری ها از ملات استفادهمی شود. ملاتی که بر روی توری ها قرار می گیرد، ساخته شده از مخلوط سیمان و پودر سنگ است! این مخلوط به این دلیل ایجاد می شود تا بستری مناسب برای چسباندن ملات ماسه سیمان باشد.

سپس باید سطحی صاف را ایجاد کنیم که این فرایند توسط کروم‌بندی‌های ارتفاعی و طولی به بهترین شکل ممکن، انجام خواهد شد. این مرحله یکی از مهم ترین مراحل در اجرای کار است! چراکه در صورت استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و یا مقدار کم و زیاد ملات می توان شاهد جدا شدن ملات از بنای سازه بود که این عارضه می تواند هزینه های اضافی ای را برای ساختمان متحمل شود. سپس با استفاده از ملات ماسه و سیمان فاصله بین کروم‌ها به خوبی با نکاتی که گفته شد، پُر می شود تا زیر سازی اولیه به بهترین حالت ممکن خود ایجاد شود.

فرایند اجرایی نمای های سیمانی

فرایند اجرایی نمای های سیمانی

سخن آخر…

بدون شک طراحی بنای ساختمان، یکی از مهم ترین قسمت های ساختمان است که اطلاعات کاملی در خصوص نحوه اجرای آن، دکوراسیون داخلی، سلیقه و ذوق معمار می دهد. از این رو توجه به آن می تواند کمک قابل توجه ای در جهت افزایش بهبود و زیبایی ساختمان در پی داشته باشد.

استفاده از نما با استفاده از سیمان زیبایی خارق العاده ای را در صورت اجرای درست و صحیح می تواند به نمای ساختمان شما هدیه دهد! از این رو اگر هنوز به نمای سیمانی تردید دارید، از طریق شماره تلفن های موجود در سایت برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.

طراحی نما به سبک مدرن

طراحی نما به سبک مدرن