لطفا امتیاز بدهید

پارکت یکی از عناصر زیبایی در طراحی دکوراسیون خانه است که تعیین کننده ی هویت فضای زندگی، ایجاد کننده ی تمایز در طراحی و القا کننده احساس آرامش و گرمی محیط زندگی می باشد. بسیاری از عناصر مانند رنگ، بافت و جنس کفپوش پارکت پیش از استفاده باید مدنظر قرار گیرد. انتخاب بهترین نوع پارکت باید به گونه ای باشد که با تزئینات و معماری داخلی فضا هماهنگ باشد. درادامه توضیحات بیشتری درباره پارکت و تاریخچه آن،متریال تشکیل دهنده، کاربرد کف پوش ها، انواع الگوهای آنها، مزایا و نقاط قوت و ضعف آنها و کف پوشهای سه بعدی صحبت می کنیم.

پارکت معرفی پارکت و انواع آن

لطفا امتیاز بدهید

معرفی پارکت

پارکت (Parquet) کلمه ای فرانسوی به معنای “محفظه ای کوچک”، یک قطعه ی هندسی ساخته شده از قطعات چوبی است که برای تزیین و زیباسازی کفپوش ها استفاده می شود. این کفپوش معمولا دارای الگوهای کاملا هندسی مانند مربع، مثلث و لوزی می باشد. اما ممکن است حاوی منحنی نیز باشد. محبوب ترین الگوی این نوع کفپوش، شاه ماهی است.

معرفی پارکت لمینت طرح شاه ماهی معرفی پارکت

تاریخچه ی استفاده از پارکت

مربع های بزرگ مورب معروف به پارکت در سال 1684 در ورسای به عنوان پارکت چوبی معرفی شد تا جایگزین کفپوش مرمر که نیاز به شستشوی ثابت داشت، شود. دانیل کرونستروم، معمار سوئدی، در ورسای و در گراند تریانون در سال 1693، چنین کفپوش هایی را لوسانژ نامید. استفاده از پارکت در قرن شانزدهم در کاخ های فرانسه رایج بوده است.

استفاده از پارکت در کاخ های فرانسوی تاریخچه ی استفاده از پارکت

استفاده از پارکت در کاخ های فرانسوی تاریخچه ی استفاده از پارکت

به طور سنتی، استفاده از این نوع کفپوش در خانه های افراد ثروتمند رایج بود. این یک اثر منحصر به فرد و لذت بخش تر از صنایع دستی بود. هر تخته چوب برش خورده به قطعات کوچک تقسیم می شد و الگوهای هندسی منحصر به فرد و جذابی را شکل می داد. در دوران جنگ، فرش ها محبوبیت زیادی پیدا کردند اما حتی پس از آن، کفپوش های پارکت مورد استفاده قرار می گرفتند. آنها اغلب برای دستیابی به ظاهری براق با فرش ها هماهنگ می شدند.

تاریخچه ی استفاده از پارکت استفاده از پارکت در کاخ های فرانسوی

در دهه 1960 و 1970 تولید کنندگان شروع به تولید پارکت های نازک تری کردند که از 9 اینچ تا 12 اینچ متغیر بود. اینها از چوب مهندسی شده ساخته شده و سپس به صورت هندسی چیده می شدند. گرچه ظاهر آن شبیه به پارکت اصلی بود، اما هزینه های آن پایین تر بودند. زیرا بسیار کوچکتر بودند و به راحتی برش داده شده و بر روی یک روکش چوب نازک و سخت چسبیده بودند. در کل، هزینه ی منطقی تری پیدا کرده و همه ی افراد، صرف نظر از نوع یا وضعیت خود،امکان استفاده از آنها را پیدا کردند.

متریال تشکیل دهنده 

چوب متضاد از رنگ و دانه، مانند چوب درخت بلوط، گردو، گیلاس، کاج، افرا و غیره، بعضاً در تولید پارکت به کار می رود. در انواع گران تر نیز از چوب ماهون و بعضی اوقات از چوب های مناطق گرمسیری نیز استفاده می شود. با وجود اینکه بامبو از لحاظ فنی چوب محسوب نمی شود اما متریالی محبوب برای سبک مدرن است.

متریال مورد استفاده در پارکت واستفاده از کفپوش مستطیلی متریال تشکیل دهنده 

چوب های مورد استفاده معمولا ریز دانه بودند، بعضی از چوب ها را رنگ آمیزی یا گچ کاری می کردند و در الگوهای هندسی دقیق قرار می دادند. برای چسباندن طبقه های پارکت در گذشته معمولا از قیر گرم استفاده می شد اما امروزه معمولا از چسب های سردی استفاده می شود. اگر این نوع کفپوش ها به مدت طولانی استفاده شده و به درستی نگهداری شوند، بلوک های چسب قیر نیاز به استفاده از قیر گرم، امولسیون قیر سرد یا چسب پارکت دارند. کفپوش های ناتمام به دلیل گرد و غبار و سایر عوامل محیطی به راحتی آسیب می بینند. به علاوه، آنها به راحتی لکه دار می شوند. برای حفظ خصوصیات و دوام آنها، این کاشی ها می توانند با مواد مناسب، ماسه زده یا روکش شوند.

پارکت متریال تشکیل دهنده 

کاربرد کف پوشها

کفپوش های پارکت، زیبا به نظر می رسند و معمولا در اتاق های نشیمن، آشپزخانه ها، و راهروهای ورودی استفاده می شوند. به طور کلی، آنها در محیط های غیررسمی به بهترین وجه به نظر می رسند.

کاریرد پارکت و استفاده از پارکت در آشپزخانه کاربرد کف پوشها

در مورد اتاق خواب ها، اگر فضا بزرگ و مجلل باشد استفاده از این کفپوش فضا را مجلل تر می کند. اما برای اتاق خواب های کوچک، معمولا ایده خوبی نیست. بهتر از سرامیک های معمولی استفاده شوند زیرا موجب گرمتر شدن زمین می شوند.

عملکرد پارکت در محیط های مرطوب

در مقایسه با کفپوش های چوبی سنتی، کفپوش های چوبی بازیافتی و سایر گزینه های مشابه کفپوش های پارکت هنگام مواجهه با محیط های مرطوب، کمی بهتر عمل می کنند. کف آن از تخته های کوچک تشکیل شده است. در مقایسه با کف سنتی چوب سخت، هر یک از این موارد در شرایط مرطوب، کمتر منقبض می شوند. گفته می شود، پارکت هم چوب است، بنابراین اگر اغلب در تماس با آب باشد، دچار رطوبت می شود.

عملکرد لمینت چوبی در محیط های مرطوب عملکرد پارکت در محیط های مرطوب

الگوهای طراحی پارکت

الگوی Herringbone: نام آن از ماهی گرفته شده است، این الگو دارای کاشی های چوبی مستطیل شکل متصل به یک الگوی متقاطع است.

الگوی Double Herringbone: الگوی شاه ماهی است، اما از تخته های دوبل برای یک ظاهر منحصر به فرد استفاده می شود.

الگوی Basketweave: این یک الگوی بافت ساده است، که اغلب با استفاده از سایه های مختلف چوب برای جلوه ای لذت بخش تر و بی نظیرتر ساخته می شود.

الگوی chevron: این طرح که از استخوان شاه ماهی پیروی می کند، گران تر از طرح شاه ماهی است.

الگوی آجری: نصب این نوع کفپوش مانند نصب آجرهای سنتی است. این طرح، قطعات کفپوش را به زیبایی با هم ترکیب می کند.

مزایای استفاده از کف پوش

  • تنوع زیاد و پوشش دادن همه سلایق

طیف گسترده ای از گزینه ها برای انتخاب این نوع کفپوش در الگوها و سبک های مختلف وجود دارد. هر فردی مطمئن است چیزی را که دوست دارد پیدا می کند و حتی از نظر مواد چوب اصلی، می توانید از میان انواع چوب های زیادی مانند بلوط، افرا و چوب بازیافت شده آن را انتخاب کنید.

مزایای استفاده از کف پوش مزایای استفاده از کف پوش

  • نصب پارکت بسیار ساده است. نصب آن راحت و هزینه ی نیروی کار بسیار پایین است. تمام کف بدون هیچ گونه میخی چسبانده می شود. پس از اینکه کفپوش گذاشته شد، چسب پایه یورتان حدود 60 دقیقه یا بیشتر طول می کشد تا پشتی را به طور محکم بچسباند.
  • دوام زیاد و عمر طولانی این روزها این نوع کفپوش ها از چوب جامد ساخته می شوند و تا زمانی که در معرض رطوبت نباشند، دوام دارند و می توانند سالها مورد استفاده قرار گیرند.
  • دارای طرح های سه بعدی است. ساخت و سازهای چند تکه، ظاهری سه بعدی و زیبا را نیز به نمایش می گذارند. توجه به این نکته ضروری است که کفپوش پارکت برای فضاهای مرطوب و زیرزمین توصیه نمی شود.

لمینت چوبی مزایای استفاده از کف پوش

تفاوت قیمت پارکت و سرامیک

یکی از مواردی که برای خریداران ایرانی اهمیت دارد، قیمت و هزینه لمینت است. تصوری که وجود دارد این است که از نظر اقتصادی استفاده از سرامیک به صرفه تر است است. اما! چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که با توجه به مزایای زیادی که کفپوش ها دارند این هزینه بسیار ناچیز است و داشتن یک وپژگی شاخص و قابل توجه است هم در مورد پارکتها وجود دارد. پارکتها را در جا به جایی ها و اسباب کشی ها بارها و بارها می توان جا به جا کرد و به مکان جدید انتقال داد.

تفاوت قیمت کف پوش و سرامیک و تفاوت جنس و کارایی آنها

انواع کف پوشها از لحاظ ساختاری

از لحاظ ساختاری پارکت را می توان به سه گروه عمده تقسیم کرد

  • جامد: ساخته شده از بلوک های چوبی جامد کفپوش.
  • مهندسی شده: معمولاً از چندین لایه چوب سخت ساخته می شود.
  • روکش پارکت: از قطعات چوبی بسیار باریک ساخته شده است و معمولا در بالای کف های موجود نصب می شود.

مانند هر کفپوشی، پارکت ها دارای سه درجه ی مختلف هستند.

اصلی : نوع اصلی آن دارای بالاترین کیفیت بدون گره یا چوب درختان است.

انتخابی : نوع انتخابی دارای کیفیت میانگین است که دارای چند گره و مقدار کمی چوب درخت است.

ساده: نوع سوم، درجه ساده ای است که با انواع مختلفی از گره ها، طبیعیت ترین ظاهر را ارائه می دهد.

انواع کف پوشها از لحاظ ساختاری و جنس و دوام آنها

پارکت و کفپوش انواع کف پوشها از لحاظ ساختاری

نگهداری پارکت چوبی

پارکت های چوبی از زیبایی فوق العاده ای برخوردارند و در هر خانه و با هر سبک و مدلی سازگارند. زمانیکه اطلاع کافی درباره پارکتهای چوبی و چگونگی نگهداری از آن ها داشته باشید. کفپوش را می توانید همیشه نو و سالم نگه دارید. پارکتها با انواع مبلمان و هرنوع طراحی داخلی تلفیق می شوند. تفاوت پارکتهای چوبی با دیگر کفپوش ها در مقاومت و دوام بالاتر آنها ست.

کف پوش در دکوراسیون داخلی و نگهداری آن نگهداری پارکت چوبی

نقاط قوت و معایب پارکت چوبی

نقاط قوت

  • اولین موضوع دوام و مقاومت بالا می باشد .
  • دوم مقرون به صرف بودن آنها نسبت به دوام بالایشان می باشد.
  • علاوه بر این به دلیل متنوع بودن زیاد در رنگ و طرح شامل هر بودجه ای می شود.
  • پارکتهای چوبی شامل سبک های مختلف می باشد.
  • پارکتها می تواند کلاسیک و سنتی و یا ساده و مدرن باشند.به همین دلیل پاسخگوی انواع سلیقه ها هستند .

نقاط قوت و معایب پارکت چوبی

معایب

شاید تنها نکته منفی پارکت صد در صد چوبی این باشد که احتیاج به نگهداری زیاد دارد. تا همیشه مثل روز اول جلوه داشته باشد. نگهداری از پارکت های چوبی اصلا کار سختی نیست. برای این کار به فرد متخصص نیازی نیست و به سادگی توسط خود شما انجام می شود.

پارکت کفپوشی زیبا در پذیرایی نقاط قوت و معایب پارکت چوبی

پاک کردن و نگهداری پارکت 

با آسانترین روش ها می توان از پارکتهای چوبی مواظبت کرد. ولی برای درخشیدن آنها مانند روز اول نیاز به ترمیم و تعمیر است.

  • برای زدودن کثیفی و غبار از روی پارکت ها می توان از جارو (برقی یا دستی) استفاده کرد.
  • اگر کثیفی به حدی بود که خواستید از مواد شوینده استفاده کنید. حتما از موادی که به چوب طبیعی آسیب نمی رسانند، استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان از مواد شیمیایی قوی و یا دستمال های خیلی زبر استفاده نکنید.
  • برای نگهداری ظاهر زیبا و براق پارکت نیاز است که به صورت منظم پارکتها را تمیز کرد.
  • برای از میان بردن گرد وغبار بهتر است از تی یا دستمال مرطوب استفاده کرد.
  • بعد ازشستشوی پارکتهای چوبی و خشک کردن آنها از پولیش های مخصوص چوب برای براق کردن آن استفاده کنید. نکته ای که نباید فراموش کنید این است که حتما روی بطری پولیش ها را به دقت بخوانید. مطمئن شوید که مخصوص چوب می باشند.

پاک کردن و نگهداری پارکت و چگونگی ست کردن آن با فضای خانه

توجه داشته باشید!!

اگر فکر می کنید پارکتها از لحاظ ظاهری کهنه شده اند قطعا باید تعمیر شوند. بطور کلی جهت تعمیر اول سطح چوب را صیقل دهید و برآمدگی های موجود را از بین ببرید. اگر یکی از تایل های پارکت خراب شود، به آسانی می توان فقط همان تایل را عوض کرد. پارکت های چوبی، کفپوش های بسیار زیبا و جذابی هستند که می توان آن ها راتکمیل کننده زیبایی هر منزل و مکانی دانست. اگر پارکتها را مرتب تمیز کنیم و به موقع تعمیر و نگهداری کنیم، پارکت های چوبی را می توان سال ها با ظاهر اولیه  زیبا و نو استفاده کرد.

دکوراسیون داخلی پذیرایی پاک کردن و نگهداری پارکت 

کف پوش های سه بعدی

کف پوش های سه بعدی نسل جدیدی از کفپوش ها هستند که امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کرده. این کف پوش مدرن جلوه و جذابیت خاصی با دکوراسیون داخلی شما می بخشد. کفپوش های سه بعدی دنیایی متفاوت از پارکت ها و لمینها هستند.

کف پوش های سه بعدی در طرح ها و رنگ های متنوع و مختلف

افرادی که به دنبال هیجان و نشاط و خلاقیت فوق العاده هستند. پیشنهاد می شود نیم نگاهی به این مدل کف پوشها داشته باشند. این کف پوشهای سه بعدی در واقع استفاده نوین از رزین اپوسی در دکوراسیون هستند. می توانید کاربرد بیشتر رزین اپوکسی دردکوراسیون داخلی را در مقاله آن مشاهده کنید.

کف پوش سه بعدی مناسب پذیرایی کف پوش های سه بعدی

کف پوش های سه بعدی کف پوش اپوکسی آشپزخانه