5/5 امتیاز از (1 رای )

LSF مخفف عبارت Lightweight Metal Frame به معنای «قاب فلزی سبک» است که در بسیاری از ساختمان هایی که به صورت اصولی و حرفه ای ساخته شده اند، به کار می رود. معماران مجرب از این نوع سازه برای مدولارسازی ساختمان بهره می برند. الگوی مدولار برای بهبود مدیریت ساخت و ساز، به حداقل رساندن ضایعات ساختمانی، صرفه جویی در هزینه ها و افزایش زیبایی بصری در ساخت ساختمان ها به کار برده می شود. اهمیت این نوع ساخت به حدی است که در کشور های توسعه یافته به طور کاملا هماهنگ، تمامی مصالح ساختمانی را با الگو های مدولار یکسان می سازند. در ادامه مزایای بهره گیری از سازه LSF را در ساخت ساختمان با جزئیات مورد بررسی قرار می دهیم.

برای مشاهده انواع نمای مدولار پرسلان که تاثیر مثبتشان بر محیط زیست انکارناشدنی است، پیشنهاد می دهیم وارد سایت خانه معمار شوید. در این سایت تمامی اطلاعات مربوط به این نوع نما ها به صورت جامع قرار گرفته است.

سازه LSF چه نوع سازه ای است؟

از پروفیل های فولادی سبک در سازه اصلی ساختمان استفاده می کنند. این پروفیل ها که از جنس فولاد گالوانیزه هستند، سیستم سازه LSF را تشکیل می دهند؛ در نتیجه در محل ساخت خیلی سریع تر و آسان تر از سایر سازه ها مونتاژ می شوند. امروزه سازه LSF را به نوعی جایگزین روش های سنتی که در آن ها از محصولات بتنی و بنایی استفاده می شد، در نظر می گیرند و مزایای بسیاری برای آن ذکر کرده اند که در ادامه آن ها را شرح می دهیم.

استفاده از سازه LSF چه مزایایی دارد؟

سازه LSF

فواید پایداری این نوع سازه را نمی توان نادیده انگاشت. برخی از این فواید عبارت اند از:

  • بهره وری انرژی

سازه LSF باعث می شود که ترکیب عایق ساختمانی و حرارتی با دیگر اجزا به آسانی صورت گیرد؛ در نتیجه ساختمان به انرژی کمتری برای گرمایش و سرمایش نیاز خواهد داشت. در این حالت انرژی کمتری مصرف می شود و به دنبال آن انتشار گاز های گلخانه ای کاهش می یابد.

  • ضایعات مواد کمتر

تولید اجزای LSF در خارج از محل و با دقت بسیار انجام می شود؛ بنابراین اتلاف مواد در طول ساخت و ساز به میزان قابل توجهی کم است. همچنین این نکته را از یاد نبرید که فولاد به کار رفته در این نوع سازه بازیافت شدنی است و اثر منفی ای بر محیط زیست نخواهد گذاشت.

  • تولید کربن کمتر

اگر تولید و حمل و نقل اجزای LSF را با انواع مصالح ساختمانی مانند بتن مقایسه کنیم باید بگوییم که این سازه کربن کمتری تولید می کنند.

  • قابلیت بازیافت

همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، اجزای این سازه را فولاد تشکیل می دهد. این فولاد ها هنگامی که عمر ساختمان به پایان رسید، از بین نمی روند و می توان از آن ها مجددا بهره برد. این استفاده مجدد در بهبود اقتصاد دایره ای و کمتر شدن اثرات زیست محیطی اثر می گذارد.

  • بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان

سیستم LSF موجب می شود سیستم های تهویه با سهولت و کیفیت بیشتری نصب شوند و کیفیت هوای داخل ساختمان بالا رود. به طور کلی ساختمان هایی که در آن ها از سازه LSF استفاده شده است، محیط های سالم تری برای زندگی ساکنان هستند.

سازه LSF در مقایسه با سازه سنتی

سازه LSF در مقایسه با سازه سنتی

سازه های LSF نسبت به سازه های سنتی مزایایی دارند که عبارت اند از:

  • سرعت بالای ساخت سازه LSF

قطعاتی که در سازه های LSF به کار می روند، از پیش ساخته شده اند و فقط کافی است که در محل مورد نظر مونتاژ شوند. از این رو در مقایسه با روش های سنتی در زمان کمتری ساخته می شوند.

  • وزن سبک

فولادی که در سازه های LSF به کار رفته است، نسبت به انواع مصالح ساختمانی دیگر وزن کمتری دارد؛ از این رو حمل و نقل و مونتاژ آن در محل ساخت و ساز، راحت تر است و با سرعت بیشتری پیش می رود.

  • انعطاف پذیری بالا در معماری

با استفاده از این نوع سازه خلاقیت و انعطاف پذیری در طراحی بالا می رود و پیکربندی ها و انطباق های معماری متفاوت با آن امکان پذیر می شود. با به کار بردن این سازه ها در ساختمان می توان فضا های باز، دهانه های وسیع و فرم های معماری مختلف ایجاد کرد.

  • استحکام و دوام

مواد اولیه سازه LSF فولاد گالوانیزه است که استحکام کافی ساختمان را تامین می کند. فولاد در برابر شرایط محیطی نامساعد مانند طوفان، باران و برف مقاوم است و سبب می شود که ساختمان عمر طولانی تری داشته باشد.

  • نیاز به نیروی کار کمتر

سازه های فولادی سبک به سهولت و به سرعت بر هم سوار می شوند؛ زیرا از قطعات از پیش ساخته شده تشکیل می شوند و در مقایسه با روش های سنتی نیروی کار کمتری را می طلبند.

نکات کلی درمورد سازه LSF

نکات کلی درمورد سازه LSF

در سال های اخیر بهره گیری از این نوع سازه به ویژه در کشور های اروپایی رونق زیادی یافته است. کشور هایی مانند ایالات متحده، کانادا و استرالیا از آن به وفور بهره می برند. نکته مهم آن که پیش از در نظر گرفتن این سازه برای ساختمان، حتما هزینه های تامین آن را برآورد کنید. این هزینه ها ممکن است به دلیل ساخت پروفیل های فولادی سبک و مونتاژ سیستم نسبت به سازه های سنتی بیشتر باشند. اما این نکته را نیز در نظر بگیرید که با مزایای بلند مدتی که دارند، هزینه های هنگفت اولیه را جبران می کنند. به این دلیل که از نظر بازده زمانی و بازگشت هزینه، مقرون به صرفه تر اند.

جمع بندی

 استفاده از سازه LSF یا قاب فلزی سبک به دلیل پیروی کردن از الگوی مدولار، امروزه در بسیاری از ساختمان های کشور های پیشرفته مشاهده می شود. علت آن هم ممکن است بهره وری انرژی، تولید ضایعات مواد و کربن کمتر، قابلیت بازیافت، وزن سبک، بهبود کیفیت هوای ساختمان، سرعت ساخت بالا، استحکام و دوام، انعطاف پذیری بالا در معماری و نیاز به نیروی کار کمتر باشد. در این مقاله تمام این موارد را شرح و بسط دادیم و مزایای آن را نسبت به سازه های سنتی و بتنی بررسی کردیم.