5/5 امتیاز از (1 رای )

نمای سرامیکی جز جدیدترین نماهای ساختمان است. از آنجا که طراحی نمای ساختمان به عنوان اولین المانی است که بیننده آن را مشاهده می کند انتخاب طرح و متریال مناسب در آن از اهمیت بالایی یرخوردار است. استفاده از سیمان سفید، سیمان سیاه و سنگ از دیریاز رواج داشته اما با ظهور سرامیک، تحولی عظیم در صنعت سازه و ساختمان ایجاد شد. در واقع تولید سرامیک نشان دهنده پیشرفت مهندسی متالورژی در عمران است. سرامیک از تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ برخوردار می باشد. علاوه بر وجود تنوع زیاد در نمای سرامیکی، مزایای قابل توجه این نما نظر اکثر کاربران را به خود جلب کرد.

نمای سرامیکی به سبک مدرن مزایای نمای سرامیکی

نمای سرامیکی به سبک مدرن مزایای نمای سرامیکی

مزایای نمای سرامیکی

استفاده از سرامیک در نمای ساختمان علاوه بر زیبایی بصری محاسن دیگری هم دارد. بهتر است بدانید که سرامیک مورد استفاده در دکوراسیون داخلی مثل سرامیک کف آشپزخانه، پذیرایی و…با سرامیک نمای ساختمان متفاوت است. سرامیکهای به کار رفته در نما از نوع سرامیک خشک یا فول بادی است که علاوه بر زیبایی دارای دوام بالایی ست. از این نما می توان برای کاربری های مختلف از قبیل اداری، تجاری، مسکونی، داخل ساختمان، ایستگاه مترو، پایانه و…استفاده کرد. استفاده از این نما در حوزه معماری بسیار کاربرد دارد. اما ویرگی های مثبت نمای سرامیکی چیست؟

5/5 امتیاز از (1 رای )

سازگاربودن نمای سرامیکی با شرایط مختلف آب و هوایی

یکی از مزایای نمای سرامیکی این است که در تمام شرایط آب و هوایی می توانید از آن استفاده کنید. استفاده از سرامیک در مناطق سردسیر بسیار پر کاربردتر است. سرامیک آب بسیار کمی را به خود جذب می کند و به عنوان عایق رطوبت، مانع از ورود آب به داخل ساختمان می شود. نوعی از سرامیک، به نام سرامیک خشک که به فول بادی معروف است، داری میزان جذب رطوبت کمتر از یک درصد است. بنابراین مقاومت آن در برابر یخبندان بسیار زیاد است.

سبک بودن نمای سرامیکی

از مزایای قابل توجه این نما سبک بودن آن می باشد. استفاده از سرامیک هیچگونه بار اضافی بر روی ساختمان ایجاد نخواهد کرد. این نوع نما ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان می دهد. این ویژگی سرامیک باعث شده که در اغلب کشورها به جای سنگ در نمای ساختمان از سرامیک کنند چرا استفاده از سنگ به دلیل وزن زیاد برای ساختمان های بلند مشکلاتی ایجاد می کند.البته متریال سیمان نیز یکی از گزینه ها برای استفاده در نماست برای آشنایی بیشتر با طراحی نمای سیمانی می توانید از صفحه آن دیدن کنید.

مقاومت شیمیایی بالا

از مزیت‌های دیگر این نما می توان به مقاومت شیمیایی بالای آن اشاره کرد. این نما در برابر مواد خورنده اسیدی و بازی بسیار مقاوم است. همچنین از ثبات رنگ در مدت زمان طولانی برخوردار است. مقاومت بالای این نما در برابر خوردگی سبب می شود زیبایی ظاهری آن برای مدت زمان طولانی حفظ شود. به عبارت دیگر درخشندگی و یکنواختی این نما بسیار ماندگار است. استفاده از نمای سرامیکی جهت  افزایش ایمنی و عایق کردن ساختمان در برابر حرارت، کاهش وزن ساختمان و کاهش مصرف مصالح ساختمانی  پرکاربرد است. امروزه پوشش دیواره ها با موادی از قبیل گچ، سیمان سفید، سیمان سیاه، سرامیک، ام دی اف و سنگ برای زیباسازی نمای ساختمان و زیباسازی شهر بسیار استفاده می کنند. در حال حاضر استفاده از نمای سرامیک و سنگ های نما نسبت به سایر مواد بیشتر است. سرامیک ها اغلب به صورت رنگ های یک دست در بازار موجود هستند و ترکیب آنها در نما، زیبایی و جلوه خاصی به ساختمان می بخشد.

مقاومت در برابر اشعه uv

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز نمای سرامیکی این است که در برابر اشعه های مضر نور خورشید از قبیل اشعه UV بسیار مقاوم است. سرامیک خشک در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم بوده و نمی سوزد. بنابراین با خیال راحت می‌توان از این نوع نما استفاده کرد و جلوی آتش سوزی ساختمان را تا حدود زیادی گرفت.

پیشنهاد می کنم مشاهده کنید: نمای خشک سنگ چیست؟

شماره مشاوره طراحی نما

مقرون به صرفه بودن

استفاده از این نما برای مصرف کننده بسیار مقرون به صرفه است. زیرا نصب آن بسیار سریع و راحت است و هزینه های نمای ساختمان کاهش پیدا می کند. صرفه جویی در زمان اجرای پروژه از دیگر مزیت های نمای سرامیک خشک است. از فضای موجود بین دیوار و نما می توان جهت عبور تاسیسات مکانیکی ساختمان استفاده کرد. از دیگر مزیت های این نما این است که در صورت خرابی قسمتی از آن می توان آن بخش را جدا کرد و یک قطعه سالم جایگزین نمود.

تنوع زیاد در طرح سرامیک

اما یک ویژگی که باعث انتخاب نمای سرامیکی می شود. تنوع زیاد طرح سرامیک است. تنوع زیاد باعث شده که پاسخگوی سلیقه افراد زیادی باشد.

نمای ساختمان ترکیب دو رنگ سرامیک تنوع زیاد در طرح سرامیک

معایب نمای سرامیکی

  • نمای سرامیکی نسبت به سرما و گرما عایق نیست.
  • عایق نبودن نسبت به صدا
  • نمای سرامیکی بازتاب نور دارد. بازتاب نور جلوه خوبی به ساختمان نمی دهد.
  • استفاده از سرامیک در نما به دلیل مشخص بودن بندهای آن و مشکل پیوستگی باعث می شود تا زیبایی ساختمان کاهش پیدا کند. البته با استفاده از روش های نصب می توان تا حدودی مشکل پیوستگی آن را کاهش داد.
  • عدم مقاومت در تغییرات جوی
    به عبارت دیگر انبساط و انقباض شدن سبب جدا شدن سرامیک از سیمان می شود. به مرور زمان در اثر انبساط و انقباض نمای سرامیک دچار ترک و شکستگی خواهد شد. هر چند سرامیک از نظر زیبایی و استحکام زبانزد خاص و عام است، اما به مرور زمان از زیبایی اولیه این نما کاسته شده و طرح‌های جدید جایگزین آن خواهد شد.

مزایا و معایب نمای سرامیک معایب نمای سرامیکی

پیشنهاد می کنم مشاهده کنید: نمای خشک سرامیک چیست؟

نکات استفاده از نمای سرامیک در نمای بیرونی ساختمان

  • برای استفاده از سرامیک بهتر است از کاشی های ساده براق استفاده نکنید.
    این کار به دو دلیل مناسب نیست. اول اینکه براق بودن کاشی به مرور زمان از بین خواهد رفت. دوم اینکه اوایل کار به دلیل زیاد براق بودن حس خوبی به بیننده منتقل نمی کند. بهتر است از سرامیک های با رنگ روشن استفاده کنید. اغلب کاشی و سرامیک های تولیدی چاپ دیجیتال دارند. بنابراین در حضور آفتاب رنگ آنها می پرد و حالت مات و کدر بودن به خود می گیرند.
  • در مناطق سرد سیر از سرامیک های فول بادی استفاده کنید. اگر می خواهید سرامیک را در مناطق سردسیر و با رطوبت بالا استفاده کنید باید از نوع فول بادی استفاده کنید. سرامیک فول بادی جذب آب بسیار پایینی دارد. این ویژگی خاص از کنده شدن و خراب شدن سرامیک جلوگیری می کند. به عبارت دیگر این امر سبب افزایش طول عمر و ماندگاری سرامیک خواهد شد.
  • موقع نصب سرامیک از بند ضدآب استفاده کنید. بند ضدآب مانع از جذب رطوبت به پشت سرامیک می شود. بنابراین استفاده از بند ضد آب احتمال کنده شدن سرامیک را کاهش خواهد داد.
  • از پودر خشک سیمان در پشت سرامیک استفاده نکنید. زیرا در اثر یک شوک حرارتی و یا ضربه سرامیک از جای خود کنده خواهد شد.

نمای ساختمان با استفاده از سرامیک به سبک نئوکلاسیک نکات استفاده از نمای سرامیک در نمای بیرونی ساختمان

روش نصب و چسب های سرامیکی

از دیر باز برای نصب کاشی و سرامیک از ملات که مخلوط آب و سیمان بود استفاده می شد اما با ظهور تکنولوژی های جدید، چسب ها جایگزین ملات سیمان گردید. چسب های سرامیک علاوه بر راحتی در استفاده تاثیر زیادی در ایجاد ظرافت و زیبایی بیشتر کار دارد. چسب های سرامیکی در دو نوع پودری و خمیری تولید می شوند که نوع خمیری از خاصیت چسبندگی بالاتری برخوردار است. این چسب ها این قابلیت استفاده بر سطوح مختلف سیمانی و گچی و سنگی و حتی سرامیک و کاشی را دارد و این امکان را ایجاد می کند که بدون جدا کردن کاشی و سرامیک قبلی سرامیک جدید را نصب کنید. استفاده از چسب ها در نمای سرامیکی علاوه بر ایجاد راحتی در نصب عدم یکنواختی که در استفاده از ملات وجود داشت را از بین برده و ظاهر نمای سرامیکی با استفاده از این چسب ها زیبا تر و یکنواخ تر گردیده.

سنگ بهتر است یا سرامیک

نمای سنگ از قدیم الایام وجود داشته و به دلیل هماهنگی با طبیعت طرفداران زیادی دارد. شاید اولین گزینه برای انتخاب متریال نما برای خیلی از افراد همچنان سنگ باشد. اما آیا واقعا سنگ بهترین متریال برای نماست؟ انتخاب متریال مناسب برای نما به عوامل زیادی بستگی داد. علاوه بر تناسب با شرایط آب هوایی و محیط عواملی مثل سلیقه افراد و مهمتر از آن میزان هزینه در نظر گرفته برای نمای ساختمان هم می تواند در انتخاب متریال نما تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال اگر دوست دارید نمای شما از یکنواختی و یکدستی بالایی برخوردار باشد نمای سرامیک می تواند انتخاب بهتری باشد چون سنگ ها به دلیل طبیعی بودن دارای یکنواختی در رنگ نیستند. و یا اگر دوستدار لوکس بودن و شیک و لاکچری بودن محیط و ساختمان خود هستنید نمای سنگ می تواند نیاز شما را برآورده کند. در مورد هزینه تمام شده نما نیز نمای سنگی از هزینه بالاتری برخوردار است.هزینه هر متر مربع سنگ نسبت به هر متر مربع سرامیک بسیار بالاتر است و از طرفی هزینه نصب سنگ نیز هزینه بالاتریست.

در پایان!

در جمع بندی باید گفت نمای سرامیکی گرچه معایبی خود را دارد، اما مزایای آن نیز چندان کم نیستند. بهتر است در نما سازی به سایر عناصر ساختمان و علاقه مندی های خود و همچنین برآورد هزینه پرداخته و سپس متریال مناسب خود را انتخاب کنید. آنگاه از نمای متناسب با آنها استفاده کنید.